"Камино – да намериш сърцето си" – книга за смисъла да създаваш, обичаш и пускаш


"Камино – да намериш сърцето си" – книга за смисъла да създаваш, обичаш и пускаш
Снимка: Личен архив

"Камино – да намериш сърцето си" (изд. "Книги за всички") е книга не просто за едно пътуване по прочутия път в Испания. Това е книга за безкрайните пътища, по които можеш да се върнеш и да обичаш детето си, за изтощителното поддържане на крехкия мир между две жени, свързани завинаги с фаталната връзка между майка и дъщеря, с една непризната болка и една нестихваща жажда за близост.

Коя е Петя Стефанова

Петя Стефанова е талантлива и награждавана поетеса, носителка на големите награди в международния конкурс "Лирични гласове" и Националния конкурс за любовна лирика "Горчиво вино", а първата ѝ книга с поезия, "Среднощна приказка", спечели конкурс на Министерството на културата.

Петя Стефанова е пътешественик. Не по призвание, не по професия. По душа, по сърце, по възприятие. Както в поезията си, така и тук тя е на път. И отново улавя светлината му, и отново Пътят е нейното прераждане, откритие, отдалечаване и завръщането към себе си – с нов багаж и с едно отворено и жадно сърце, в което отново ще намери място уморената обич към нейната дъщеря. Децата, които очакваме. Децата, които отглеждаме и чиито пътища понякога ни изненадват и се сблъскват с най-упоритото неодобрение. Децата, които в някои моменти от живота си са ничии и отчаяно търсят към какво да се закачат, за да се почувстват свързани. А ние отсъстваме. Заключени в собствените си разочарования и огорчения.

В този реалистичен разказ ще се срещнеш с неподправения и понякога циничен хумор на едно по-ново поколение, с история на взаимоотношенията между майка и дъщеря.

Камино пред тях и Камино помежду им. С всичките трудности и превратности, които предлага един почти 300 км участък, извървян пеша. С всички настроения, палитра от емоции, дъждове и слънчеви следобеди, странни вечери с късно слънце и ранни пробуждания, дъждовни следобеди и благодарност за всяка крачка, извървяна заедно. Защото, когато си позволил да изгубиш детето си някъде по житейските завои, твоя е отговорността да откриеш как и кога да си го върнеш. Но не за да го притежаваш. За да го пуснеш. Да го пуснеш да отлети и да намери себе си. Да отнесе обичта ти и тя да запълни празнината, която толкова дълго го е приземявала.

Тази история е история за смисъла. За смисъла да създаваш, обичаш и пускаш. История за всеки от нас. 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама