Ето защо стюардесите държат ръцете си отзад, когато ни посрещат в самолета


Ето защо стюардесите държат ръцете си отзад, когато ни посрещат в самолета
Снимка: iStock

Независимо дали сте опитен летец или просто внимателен пътник, може би сте забелязали, че кабинният екипаж винаги държи ръцете си зад гърба, когато поздравява пътниците и когато минава през кабината на самолета.

Всички знаем, че работата на стюардесите е свързана с много отговорности – от гарантиране, че самолетът е подреден до цялостната безопасност на пътниците.

И едно от задълженията им включва да държат ръцете си зад гърба. Но защо е това? Просто казано – защото крият специален брояч. Кабинният екипаж използва броячите, за да се увери, че броят на пътниците, които се качват на самолета, съответства на броя на сканираните билети. Правейки го по този начин, те гарантират точен брой, особено при натоварени полети.

Вижте още: Какво да носите и какво НЕ по време на полет според стюардеса

Ето защо ръцете им са скрити, за да не привличат много внимание към процеса. Понякога кабинният екипаж брои пътниците, след като са седнали, а понякога това се прави два пъти: по време на качване и след сядане.

Така че следващия път, когато видите стюардесите да вървят по пътеката, докато чакате излитане, погледнете ръцете им – и може да забележите движенията на щракване.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Не можеш да имаш всичко. Къде ще го сложиш?

Ан Ландърс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама