Chanel Cruise 2024-2025: Подходящи за ежедневието дрехи и шикозни кройки


Chanel Cruise 2024-2025: Подходящи за ежедневието дрехи и шикозни кройки
Снимка: Getty Images

Парижката модна къща Chanel качи моделите си на покрива на емблематичния жилищен блок Cité Radieuse в Марсилия, Южна Франция, за ревю, съчетаващо бетон, подходящо за ежедневието облекло и шикозни кройки, предаде АФП.

Марката се опитва напоследък да разчупи консервативния си имидж.

"Марсилия е град, който ме кара да се докосна до емоциите си", заяви творческият директор Виржини Виар. Тя добави, че се е опитала "да улови енергията, която е там".

По време на дефилето небето над града беше в синхрон със сивотата на бетона на жилищния блок, проектиран като "вертикално село" и изпъстрен с цветни щрихи.

Повече за колекцията

Бродерии с влюбени рибки, рибарски мрежи и раковини украсят класически рокли, сака и костюми на модната къщата. Някои от тях са допълнени с качулка от неопрен.

Виржини Виар се заиграва и с мотиви, вдъхновени от "фасадите на околните сгради", като запазва и прочутия туид на Chanel, отбелязва АФП.

Следвайки тенденцията от последното ревю на дамска мода през февруари, което беше доста необичайно за луксозната модна къща, моделите представиха облекла с елементи от ежедневно облекло, включително качулката и панталони за джогинг, отбелязва АФП.

В това извънсезонно ревю Chanel показа и класически бански костюми. Моделите носеха ниски обувки или джапанки на платформа с горна част от материя, наподобяваща тази на хавлия.

Сред гостите на първия ред бяха актрисата Лили Роуз Деп, Шарлот Казираги и други.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Истината е, че всички ще те нараняват; просто трябва да намериш онзи, за който си струва да страдаш.

Боб Марли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама