Защо да поставите топка от алуминиево фолио във фурната?


Защо да поставите топка от алуминиево фолио във фурната?
Снимка: iStock

Поставянето на топка от алуминиево фолио във фурната – на пръв поглед странна тактика, е гениално решение на обичайно готварско предизвикателство.

Проблемът с фурната

Всеки пекар и кулинар се сблъсква с проблема с неравномерното нагряване на фурната, което може да доведе до несъвършено изпечени сладкиши. Изненадващо, отговорът се крие в нещо толкова просто като алуминиевото фолио.

Вижте още: Изненадващи приложения на алуминиевото фолио

Решението на топката от алуминиево фолио

В основата на този трик е концепцията за разпределение на топлината. Алуминият, известен с отличната си топлопроводимост, абсорбира и разпръсква топлината равномерно. Поставянето на топка от алуминиево фолио във фурната води до по-равномерно готвене. Това означава, че вашите бисквитки, сладкиши и печива е по-вероятно да се изпекат еднакво, като се избягват изгорели или недостатъчно изпечени участъци.

Как да използвате този трик

Откъснете лист алуминиево фолио и го оформете на топка с диаметър около 5-7 сантиметра.

Поставете топката(ите) от алуминиево фолио на долна решетка във фурната, като се уверите, че не блокира топлинния поток или не докосва нагревателните елементи.

С топката от алуминиево фолио на място, следвайте инструкциите на вашата рецепта и наблюдавайте разликата по отношение на еднородността на готвене.

Напомняне за безопасност: топката от алуминиево фолио ще бъде гореща след готвене, така че боравете с нея внимателно, като използвате ръкавици или щипки.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама