Да почистим матрака и дивана със сода


Да почистим матрака и дивана със сода
Снимка: iStock/Guliver

По магазините има голямо изобилие от почистващи препарати, които обаче могат да навредят на здравето ни. Вместо това може да използвате безопасни продукти от вашата кухня. 

Ето 2 начина как да почистите матрака и дивана си с помощта на обикновена сода за хляб.

Матрак

Този начин за почистване ще ви помогне да отстраните мръсотията, потта, мъртвите клетки, прахта и неприятните миризми.

Първо почистете матрака с прахосмукачка. След това с помощта на сито посипете отгоре 1 пакет (по желание може да добавите 10-15 капки етерично масло по избор). Оставете да престои така няколко часа, най-препоръчително 1 ден. Накрая просто почистете хубаво с прахосмукачка и матракът ви ще бъде като нов.

Меки мебели и килим

Вземете една купа и сипете вътре 1 супена лъжица сода за хляб и 1 супена лъжица прах за пране (по желание). След това добавете 1 чаша топла вода и 4-5 супени лъжици 9% оцет. Сместа ще кипне, затова се уверете, че съдът ви е достатъчно голям. Пресипете в контейнер с пулверизатор. Почистете с прахосмукачка килима и дивана. Напръскайте със сместа и оставете да подейства 5-10 секунди, след което попийте течността с гъба (ако се налага, търкайте проблемните зони). Повторете, докато получите желания резултат, но бъдете сигурни, че сместа няма да попие в тъканите.

!!! Тази смес от сода за хляб и оцет може да се използва за всички материи, които не са естествени.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама