Идеи за един по-релаксиращ дом


Идеи за един по-релаксиращ дом

Как се чувствате, когато се приберете вкъщи? Щастливи и спокойни ли сте или сте погълнати от списъка със задачки? Вашият дом или изчерпва енергията, или ви зарежда. В днешния забързан и стресиращ свят е много важно да превърнете дома си релаксиращо пространство, което ви позволява да презаредите. Искаме да ви помогнем да постигнете това, затова ви предлагаме няколко съвета и идеи, от които да почерпите вдъхновение.

Всички стаи са важни

Не подценявайте нито едно пространство и създайте хармония в жилището си.

Победете бъркотията

Известен факт е, че бъркотията създава физически хаос и ни кара да се чувстваме некомфортно. Затова си направете план и поставете всичко на мястото си.

Цветове

Цветовете ни влияят на физическо, психологическо и емоционално ниво. Някои нюанси могат да променят настроението и апетита ни, затова се съобразете с това, преди да решите да боядисвате. Например червеното повишава енергията, зеленото успокоява, а жълтото създава чувство на просторно и приветливо място.

Допир до природата

Добавяйки естествени елементи в интериора ще може да създадете място, в което да чувствате вътрешно спокойствие и мир.

Премахнете вещи с негативен заряд

Ако имате някакви негативни асоциации с някои вещи в дома си, е най-добре да ги отстраните възможно най-скоро, тъй като могат да влияят на настроението ви.

Позитивни акценти

Добавете предмети, които ви напомнят за хубави спомени или създават положително настроение във вас.

Вдъхновяващ слоган

Решете каква атмосфера искате да създадете и изберете слоган, който най-добре да я отразява. Поставете го на видимо място, за да ви помага да останете фокусирани върху целите си.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама