На гости в окъпания от слънце дом на Мария Шарапова (СНИМКИ + ВИДЕО)


На гости в окъпания от слънце дом на Мария Шарапова (СНИМКИ + ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

За разлика от повечето известни личности, които купуват скъпарски домове и оставят интериора на професионалистите, Мария Шарапова е имала категорична визия за дизайна, строителството и декорацията на нейния възхитителен дом в Лос Анджелис. Според екипа, работил по къщата, тенис звездата е била един от най-любопитните и отдадени клиенти, с които са се сблъсквали.

„Бях обсебена от процеса на създаване на този дом. След турнир, от летището направо отивах на обекта, в офиса на архитекта, при дизайнера на кухнята. Това беше мой проект и нямах намерение да делегирам никаква част от него“, казва Шарапова пред Arch Digest.

Вижте още: Ева Лонгория показа новата си къща в Марбея (СНИМКИ)

Както при много спортни знаменитости, които са били в очите на обществеността от деца, лесно е да забравим колко млада всъщност е Шарапова. Сега на 32 години, успешната състезателка за първи път достига световната ранглиста номер едно в женския тенис на 18-годишна възраст. Тя е една от само 10-те спортистки в историята на женския тенис, които са достигнали „Големия шлем“ в кариерата, спечелвайки и четирите големи турнира.

„Работната етика на Мария е удивителна. Тя е адски конкурентна по най-добрия възможен начин и участва във всеки един аспект на тази къща, до най-малките детайли,” казва архитектът Грант Къркпатрик от KAA Design, който ръководи проекта в тандем със своя партньор, Дуан Тран. „Да кажем, че тя просто си е сътрудничила с нас, не описва адекватно нейната отдаденост и влияние върху дизайна“, добавя той.

Триетажната къща е разположена на наклонено място с гледка към океана от Палос Вердес до Малибу и остров Каталина в далечината - ослепителна панорама, която се разгръща с особен драматизъм от целунатата от слънцето спалня и баня на Шарапова. Централната част на къщата се състои от две крила - едното е за отворената всекидневна/трапезария/кухня на приземния етаж и основните спални отгоре, а другото е разпределено за стаи за гости. Има и сутеренен салон с боулинг зала.

„Бях вдъхновена от японската архитектура и минималистичната естетика“, казва Шарапова за пестеливия, елегантен дизайн и декор. „Не съм израснал с много неща наоколо. За мен чист означава здрав. Ако не използвате нещо, нямате нужда от него.“

Въпреки цялата си постна красота обаче, домът не изпитва недостиг на топлина, душа и уют. Архитектурните детайли от избелен дъб, кедър и сребрист травертин осигуряват богат материален контрапункт на широките пространства от бетон и стъкло.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама