Направи си сама: Омбре яйца за Великден (видео)


Направи си сама: Омбре яйца за Великден (видео)

Омбрето тази година е тотален хит – дрехи, коси, нокти... И тъй като наближава един от най-прекрасните празници – Великден, решихме да ви покажем как да боядисате яйцата в преливащи цветове. Имате нужда от обичайните материали, но ще трябва да отделите малко повече време, за да си направите прекрасни омбре яйца, с които да зарадвате близките си. Децата също могат да ви помогнат в украсяването.

Имате нужда от: твърдо сварени яйца, гореща вода, измерителна чаша, бял оцет, черпак, боя за яйца, купички, часовник.

Начин на правене: Сварете яйцата и ги оставете да се охладят в студена вода. През това време разтворете различните цветове боя, както е посочено на опаковката. Сложете вътре по една супена лъжица оцет. За по-ярки цветове разтворете боята в по-малко количество вода, а за пастелни - в повече.

С помощта на черпак/лъжица/щипки потопете яйцето, без върха, в боята за около минута. След това го потопете отново, оставяйки горната 1/3 от яйцето извън боята за още една минута. Повторете стъпката за последен път, като този път 2/3 от яйцето трябва да е извън купичката с боя, така че долната част да стане най-тъмна. Дръжте дупето на яйцето в боя в продължение на 1-2 минути. Внимателно поставете готовите яйца в картонена кутия, докато изсъхнат максимално. Може да експериментирате с времето, за да получите желания от ваш ефект.

 

Ето и един сладък видео урок:

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Облечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама