Нетрадиционни приложения на прозрачното фолио


Нетрадиционни приложения на прозрачното фолио
Снимка: iStock/Guliver

Прозрачното фолио присъства в почти всяка кухня, тъй като е изключително практично. Но се оказва, че то има още много интересни приложения освен да опаковаме храна.

За свежи банани

За да изглеждат бананите добре и да имат необходимата влажност, просто покрийте дръжките в прозрачно фолио. Това ще им помогне да останат свежи и вкусни по-дълго време.

За черни точки

Първо нанесете вазелин на зоните, които искате да третирате, след което увийте с прозрачно фолио. Накрая поставете гореща кърпа отгоре. Оставете, докато се охлади до стайна температура и свалете всичко. След това леко изстискайте черните точки, за да ги премахнете.

Без разплискване на чашата

Покрийте чаша с прозрачно фолио и пробийте със сламка. Така ще предотвратите разливането на течността.

Забавно рисуване за децата

Прозрачното фолио е страхотен начин за вашите деца да рисуват, без да си изцапат ръцете. Просто сложете дъска, покрийте я с фолио и оставете техните креативни ръчички да се развихрят.

Свеж букет

Ако опаковате дръжките на цветята първо с хартия, след което с прозрачно фолио, букетът ви ще остане свеж по-дълго време, докато го поставите във вода.

По-лесно преместване

Вместо да отстранявате цялото съдържание на шкафчета и органайзерите, просто ги увийте с прозрачно фолио.

При боядисване

Ако боядисвате, но искате да си вземете почивка, за да предотвратите изсъхването на мечето, го увийте с фолио.

Чист хладилник

Покрийте полиците на хладилника с прозрачно фолио и поддържането на чистота ще бъде много по-лесно. Дори да разсипете нещо, просто сменяте фолиото и сте готови.

За защита на козметиката

Всеки се притеснява, че техният шампоан и другите течности могат да се разлеят навсякъде в куфара. Ето един семпъл начин да предотвратите това: отстранете капачката, покрийте гърлото на бутилката с фолио, след което отново поставете капачката.

За поникване

За да помогнете на семената на покълнат по-бързо, просто покрийте саксията с прозрачно фолио, след като ги полеете. Така ще се запази влажността и те ще поникнат по-бързо.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама