8 интересни начина да приготвим любимото си кафе


8 интересни начина да приготвим любимото си кафе
Снимка: iStock/Guliver

Кафето е една от най-любимите напитки в света. Днес ви предлагаме няколко съвета как по различен начин може да приготвите кафето си.

1. Смесете половин чаена лъжичка тръстикова захар с кафе. Загрейте малко на слаба температура, след което сипете във вода. Карамелизираната захар дава на напитката уникален вкус и аромат.

2. За да получите кафе без утайка, добавете чаена лъжица студена вода в джезве с прясно сварено кафе и изчакайте половин минута. Утайката на кафето ще слезе на дъното и няма да има нужда да го прецеждате.

3. Студено кафе в горещ ден - има ли нещо по-хубаво? Но вместо кубчета лед, които могат да развалят вкуса, е по-добре да използвате специални кафени кубчета. Сипете кафе във форми за лед и замразете. След това ги сложете в чаша студено мляко и се наслаждавайте на напитката си.

4. Кафето става просто възхитително, когато добавим подправки. Сложете в джезве с кафе щипка кардамон, джинджифил, индийско орехче или пръчка канела и загрейте на слаб огън. Напитката ще абсорбира вкуса и аромата на подправките.

5. Ако добавите 2 или 3 малки кристалчета морска сол в кафето си, ще засилите аромата на напитката и малко ще омекотите вкуса.

6. Ако искате да получите максимално богат и тръпчив вкус, отстранете джезвето от котлона, когато кафето започне да завира и да се надига. Махнете пяната, разбъркайте кафето и след това отново го сложете на котлона. Най-добре е да направите това три пъти.

7. Ако искате кафето ви да има по-мек и деликатен вкус, добавете половин чаена лъжичка масло, когато го приготвяте.

8. Ако предпочитате кафе без кофеин, добавете 2-3 семена кардамон в джезвето. Тази подправка унищожава кофеина, без да наврежда на полезните качества на кафето и придава приятен пикантен аромат на напитката.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Ако се провалите с отглеждането на децата си, нищо друго няма значение.

Джаки Кенеди

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама