Бисквитена торта с Маскарпоне и течен шоколад


Бисквитена торта с Маскарпоне и течен шоколад

Думите за излишни - топяща се в устата бисквитена торта с Маскарпоне и шоколад.

Необходими продукти:

1 кутия сирене Маскарпоне (500 г)

200 г заквасена сметана

1 ванилия

2 с.л. пудра захар

2 белтъка

1 и 1/2 пакет правоъгълни бисквити (по-тънки)

2 капачки Ром

100 мл. прясно мляко за напояване

5-6 смлени бисквити за украса

225 г течен шоколад 

Начин на приготвяне:

Разбийте с миксер сиренето Маскарпоне в купа, заедно със заквасената сметана, пудрата захар и ванилията. Накрая разбийте на сняг белтъците и ги добавете в крема, като продължите да бъркате с шпатула.

Топнете и отцедете всяка бисквита в млякото и ги подредете на дъното на малка правоъгълна тавичка. Моята е с размери 20:30 см. Покапете с малко ром. Намажете с 1/3 от крема. Стопете на водна баня шоколада и покапете тук-там върху крема. Повторете ред бисквити, напоени в малко мляко и капки ром и отново намажете с крем и покапете с шоколад. Завършете с нов ред бисквити и крем и поръсете с фино смлени бисквитени трохи. Покапете шоколад върху тортата.

Охладете за 2-3 часа и разрежете.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама