Гювече с патладжан и сирене


Гювече с патладжан и сирене
Снимка: vkusnoteka.bg

Гювечета с патладжан, чушки, сирене и яйце. Страхотна комбинация! Засищащо ястие, което всеки български дом обичa, и което не би било същото без сиренето.

Необходими продукти за 3 броя:

2 патладжана

1 глава лук

1 домат

2 червени чушки

2 зелени чушки

300 г краве сирене

50 мл зехтин

връзка пресен магданоз

5 яйца

черен пипер

1/2 ч.л. червен пипер

сол

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 220 градуса.

Надупчете патладжаните с вилица от всички страни. Поставете ги върху хартия за печене. Поръсете със сол и полейте със струя зехтин. Печете патладжаните 30 минути до омекване.

Обелете лука и го разрежете на две половини, след това го нарежете на тънки полумесеци.

Сложете лука в тенджера. Нарежете чушките на тънки полумесеци и ги добавете при лука. Полейте със струя зехтин и добавете 1 ч.ч. вода. Задушете лука и чушките до омекване.

Разрежете патладжаните по средата и изгребете вътрешността. Добавете я при чушките и лука. Чукнете две яйца и разбъркайте всичко добре. Поръсете с нарязан магданоз.

Пригответе купичките. Поставете на дъното резенчета домат. Отгоре поставете по две филийки краве сирене. Разпределете сместа от чушки и патладжани върху сиренето. Полейте със струя зехтин.

Печете гювечетата под затворен капак около 20 минути. След това ги отворете и чукнете по едно яйце върху всяко гювече, като внимавате да не спукате жълтъка. Поръсете с червен пипер, черен пипер и сол. Печете още 5 минути, докато яйцето се запече.

Поднесете топло, поръсено с малко магданоз.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама