Неустоим и лесен сладкиш с череши


Неустоим и лесен сладкиш с череши
Снимка: supichka.com

Необходими продукти:

3 яйца

250 грама краве масло

1 чаена чаша захар

2 чаени чаши брашно

2 броя ванилия

1/3 кафена лъжица сол

2 чаени лъжици бакпулвер

1 1/2 чаена чаша почистени череши

2 супени лъжици пудра захар

Начин на приготвяне:

Всички продукти трябва да са на стайна температура, като кравето масло трябва да е меко. Подгответе и черешите, като ги измиете и почистите от костилките, като за целта можете да използвате уред за отделяне на костилки или пък черна фиба за коса.

Разбивате мекото масло със захарта, солта и ванилиите с помощта на миксер или тел за разбиване до получаване на пухкав крем. Едно по едно добавяте и яйцата. След това пресявате брашното заедно бакпулвера. Добавяте малко по малко брашното, като разбивате на ниска степен до получаване на хомогенна смес.

На дъното на тава или форма за печене поставяте хартия за печене. Изсипвате сместа равномерно, след което поставяте отгоре и почистените череши. Печете сладкиша с череши в предсварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути, или докато придобие апетитен златист цвят. След като сладкишът с череши е изпечен, го поръсете с пудра захар.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама