Кюфтетата се съчетават идеално с всякакви гарнитури, като можете да ги хапвате само със свежа салата. Бонусът е, че се пекат практически сами – във фурната!
Необходими продукти за кюфтетата:
25 грама рикота
50 грама настърган пармезан
2 чаени лъжички сол
1 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
1 голямо яйце
50 грама галета
450 грама кайма от свинско
Вижте още: Тази рецепта за домашен кетчуп е хит в мрежата
Начина на приготвяне:
Загрейте фурната на 220 градуса. Смесете всички съставки в голяма купа, след което внимателно омесете сместа за кюфтетата с ръце. Месете, докато съставките се смесят добре, но внимавайте да запазите консистенцията и да не стане на "каша".
От сместа оформете 12 кюфтета с приблизително еднакъв размер. Така оформените кюфтета се нареждат в намаслена тава. Печете ги около 15 минути или докато придобият златистокафяв цвят. Сервирайте ги топли със салата.