Смилянски фасул в тиква


Смилянски фасул в тиква

Започна сезонът на тиквата, затова днес ви представим една вкусна рецепта - тиква с боб от vremezagotvene.bg.

Необходими продукти:

1 средно голяма тънкокора тиква

сол

2 глави кромид лук

100 мл олио

2 моркова

1 суха сладка чушка

1 суха люта чушка

1 с. л. червен пипер

2 с. л. доматено пюре

2-3 с. л. вода

1 ч. л. сух джоджен

стръкове пресен джоджен

щипка черен пипер

1 л вода

400 гр смилянски фасул

Начин на приготвяне:

Измийте тиквата, отрежете капаче и я издълбайте. Поставете я в глинен гювеч, осолете я. Сложете капачето и я печете 20 мин в предварително загрята на 150 С фурна.

Сложете тенджера на котлона да загрява. Запечете едро нарязания лук, добавете морковите.

Опърлете сухата чушка и я нарежете на ситно. Прибавете към зеленчуците, заедно с червения пипер и лютата чушка. Сипете доматеното пюре, разредено с малко вода, сухия и пресния джоджен, сол, черен пипер, 1 литър вода и смилянския фасул. Варете до омекване.

Изсипете фасула в тиквата, сложете капачето и върнете във фурната за още 30-40 мин.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама