Необходими продукти:
500 г кайма
1 яйце
1/2 глава лук
1/2 ч.л. кимион
1 ч.л. сол
3 стръка магданоз
2 с.л. галета
1 с.л. кисело мляко
3 щипки смлян черен пипер
1 ч.л. сол
100 мл газирана вода (това е тайната съставка)
брашно за овалване
олио за пържене
Вижте още: 3 трика за крехко агнешко месо
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно и се слага при каймата заедно с дребно нарязан магданоз, сол, черен пипер, кимион и яйце.
Добавя се кисело мляко и галета, омесва се и постепенно се налива газираната вода. След като каймата се омеси, се оформят кюфтета. Всяко кюфте се овалва в брашно и се пържи в горещо олио.