Необходими продукти:
4 тиквички
2 яйца
100 г настъргана моцарела
100 г настърган кашкавал
1 щипка сол
1 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Измиваме тиквичките и ги почистваме от дръжките. Разполовяваме всяка тиквичка по дължина.
Слагаме около 1 литър вода в тенджера на котлона и я кипваме. Пускаме разполовените тиквички за 15 минути в кипящата вода, изваждаме ги и ги отцеждаме.
След като се охладят, ги издълбаваме като лодки. Намазваме тавичка със зехтина и подреждаме вътре издълбаните тиквички.
Вътрешността на тиквичките намачкваме в купа. Посоляваме и добавяме яйцата, кашкавала и моцарелата. Хубаво разбъркваме и пълним с тази смес тиквичките.
Запичаме пълнените тиквички на фурна на 200 градуса за 15-20 минути до златисто.