Необходими продукти:
3 тиквички
4 домата
500 г бяло пилешко месо
50 мл бяло вино
1 глава лук
2 скилидки чесън
олио - за запържване
6 гъби
1 ч.л. мащерка
сол
черен пипер - на вкус
1 опаковка топено сирене
кашкавал - настърган за поръсване
Вижте още: Сочни кюфтета в доматен сос по рецепта на баба
Начин на приготвяне:
Нарежете на много ситно лука, гъбите, месото и чесъна. Запържете ги в олиото за кратко, залейте с виното и подправете с мащерка, сол и пипер. Задушете за около 10 минути.
Тиквичките нарежете с ренде или белачка по дължина на тънки ленти. Доматите се режат на тънки резенчета.
В края на всяка лента тиквичка сложете малко от плънката и малко парче от топеното сирене. Завийте на рулца и ги подредете в намаслена тавичка.
Между рулцата наредете резенчетата домати. Полейте с малко олио. Изпечете ястието във фурна на 200 градуса за около 40 минути. Малко преди да го извадите от фурната, поръсете с кашкавал.