6 неща, които искам да знам преди брака


6 неща, които искам да знам преди брака
Снимка: iStock/Guliver

Хората са странни същества. Често предпочитаме да се учим от собствените си грешки. На работа и в семейството понякога се чувстваме засегнати. По-късно, гледайки отново към случките, често виждаме, че сме можели да постъпим по различен начин. Ето няколко неща, които всички двойки трябва да знаят, преди да започнат да мислят за сватба.

1. Безусловната и безкрайна любов към партньора просто не се случва в реалния свят

Вашата друга половинка не е ваше дете. Този човек е ваш партньор, някого, с когото сте готови да прекарате остатъка от живота си. Няма гаранция, че ще обичате този човек всеки ден, месец или година, както и той вас. Когато нашата връзка се изправи пред трудности, се притеснявах, че бракът ни ще се разпадне. Какъв смисъл има да говорим за любов, когато сме се държали един към друг толкова лошо? Един семеен психотерапевт ни обясни, че няма такова нещо като вечна любов, а също така е невъзможно постоянно да изпитвате същите силни чувства и страст. След това нещо прещрака в главата ми - може да останем заедно и да бъдем щастливо семейство, дори да не изгаряме от любов. Истината е, че трябва да работим върху връзката си дори след 5, 10 или 15 години брак.

2. Първите две години след раждането на нашето първо дете може да са най-трудният период. Не позволявайте това време да определя връзката ви в бъдеще

Да имаш дете е едно от най-големите радости. В същото време това е труден и тежък период. Целият ви живот и ежедневен режим се преобръща, не се наспивате и дори мислите ви започват да се променят. Всеки ви казва да обръщате внимание на връзката си с партньора си, но това не е лесно. Да, много е важно да не позволявате този труден период да предопределя бъдещите ви отношения. Не позволявайте на вашите наранени чувства да надделеят. Просто спокойно обсъждайте проблемите, когато се появат, и се учете търпеливо. Приемайте помощ и подкрепа от семейството и приятелите и се опитвайте да бъдете толерантни.

3. Не винаги ще имате активен сексуален живот

Въпреки че много обичате секса, няма да получавате толкова, колкото ви се иска. Рано или късно ще разберете, че вашето либидо е намаляло. За съжаление няма универсален съвет как да разрешите тази ситуация, но едно нещо е сигурно - охладнелите сексуални отношения са проблем и за двама ви.

Не сте задължени да правите секс, когато не искате, но се старайте да го правите колкото се може по-често, отидете на психотерапевт, четете еротични истории, гледайте порно. Използвайте въображението си и не се отчайвайте.

4. Не забравяйте да правите малки неща, за да повдигнете настроението на партньора си

Това не винаги означава подаръци или фантастичен секс, макар че понякога може. Обадете се на любимия си и му кажете колко много се радвате да чуете гласа му. Може да му купите любимите бисквити, когато се прибирате от работа, просто за да го изненадате.

5. Никога не се дръжте така сякаш не искате да подобрите връзката си

Истината е, че независимо колко усилие полага единият партньор в разрешаването на даден проблем в брака, независимо колко пъти сте ходили на терапия, никой брак не може да оцелее без съвместни усилия. В най-провалените бракове само единият партньор се е опитал да спаси връзката, докато другият не е правел нищо. Може би никой не е научил този човек как да предприеме действия. Може би не са искали да инвестират нищо в брака. Във всеки случай просто са се предали. Има друга, по-тревожеща истина. Понякога трябва да покажете търпение и да оставите партньора да се пусне по течението. Често вие ще работите повече, а друг път той, но накрая ще има баланс.

6. Никога не спорете кое е по-силно - да ходиш на работа или да гледаш бебе

Дори не започвайте този разговор, защото няма да има победител. И двамата правите неща, които другият не може да види. Може да изразите своето недоволство, ако се появат проблеми, които са паднали само върху вашите рамене, но се опитвайте да си помагате. Не усложнявайте нещата, спорейки кой прави повече. Ценете труда на вашия партньор, дори да не виждате резултатите. Кажете му благодаря. Точно сега.

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Най-голямата болест в днешните времена е да не бъдете обичани.

Принцеса Даяна

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама