Най-купуваните коледни подаръци


Най-купуваните коледни подаръци
Снимка: Thinkstock/Guliver

С наближаването на коледните празници, еуфорията по магазините започва. Трепетното очакване на едни от най-светлите празници се засилва с всеки изминал ден, а с това и търсенето на най-подходящите подаръци за близки и приятели. Тенденциите за предпразничното пазаруване сочат, че от средата на декември всички тръгват да пазаруват.

Ето и класацията на 10-те най-поръчвани подаръка, според проведено изследване на kaymu, от което може да почерпите вдъхновение за вашите коледни изненади.

На първо място са подаръците за дома. Стара българска традиция повелява по случай настъпването на Новата година да закупим нещо ново за вкъщи. Обикновено това са неща, които са отлагани във времето, като нов телевизор, DVD, въобще техника.

На второ място са козметика и парфюми. Около 25% от дамите тази година ще бъдат зарадвани с любимия си парфюм. Колкото и тривиален подарък да е, все още е предпочитан и търсен.

Оказва се, че книгата тази година ще бъде на почит сред коледните подаръци. 16% от анкетираните са заложили на световната класика и любовните романи. В тази графа влизат и тези, които са решили да заменят традиционната книга с електронната като подарък за любим човек. Дрехите са следващите предпочитани подаръци.

Около 70% от хората заявяват, че искат да подарят нещо, което да може да се използва от притежателя му и да е необходимост. Едва 30 % държат на емоционалния заряд на своя подарък и предпочитат да зарадват близките си с нещо за спомен. Това е и причината за търсене на подаръци тип статуетки.

Според китайския хороскоп 2015 е годината на Дървената овца. Очаква се всички предмети с лика на животното да бъдат много популярни.

Часовниците и бижутата също са сред предпочитаните, основно сред хората между 30-40 години. Те биха отделили средства между 100 и 300 лв.

По-младото поколение очаква от Дядо Коледа нов телефон. Около 22 % от анкетираните на възраст между 16-23 години ще очакват под елхата именно това. 12 % от тях заявяват, че искат нов таблет или компютър. 26%, предимно момчета, ще очакват плей-стейшън, от който най-вероятно ще се възползва цялото семейство.

Оказва се, че в сектор услуги също ще има подаръци. Няма нищо по-хубаво от това да подариш изживяване. Ето защо 13% от дамите тази година ще отидат на разкрасителни процедури за лице и тяло като подарък от любимите им хора.

Не забравяйте, каквото и да купите ще зарадвате своите близки, важното е да го поднесете с любов и уважение.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама