Фенка загина на концерт на Тейлър Суифт, Бразилия разследва организаторите


Фенка загина на концерт на Тейлър Суифт, Бразилия разследва организаторите
Снимка: Getty Images

Рио де Жанейро е една от първите спирки от международната част на турнето Eras на Тейлър Суифт, беше препълнена с хиляди фенове въпреки доста високите температури.

Властите в Рио де Жанейро са започнали разследване на Time4Fun - компанията, която организира концертите на Тейлър Суифт в Бразилия, включително и този, на който жена почина заради голямата жега, предаде ДПА /Пи Ей мидия.

Говорител на полицията обяви пред Ен Би Си нюз, че се разследва предполагаемото "престъпление, застрашаващо живота и здравето" на посетителите на концерта на 17 ноември.

Вижте още: Изненада: Парис Хилтън стана майка и на второ дете (СНИМКА)

Сред тях беше и Ана Клара Беневидес Мачадо, която изпадна в безсъзнание по време на втората песен на носителката на "Грами".

Жената почина в болница по-късно същата вечер. Въпреки че причината за смъртта й все още не е обявена, здравните власти в Рио де Жанейро съобщиха, че жената е получила кардиореспираторен проблем.

По време на шоуто температурите в Рио се колебаеха около 39 градуса по Целзий - в комбинация със 70% влажност, припомня ДПА.

Някои от посетителите на концерта припаднаха, а други се оплакаха от потискаща жега на стадиона, както и от ограничен достъп до вода.

Видеоклип, разпространен в социалните медии след шоуто, показа задъхващата се Тейлър л Суифт след изпълнението на хита й Bejeweled. Тя отложи концерта, планиран за следващата вечер заради високите температури, като написа в социалните медии, че "безопасността и благополучието на моите фенове, колеги изпълнители и екипа трябва да бъдат и винаги ще бъдат на първо място".

Изпълнителката изрази съжаление за смъртта на Мачадо в Инстаграм, като написа, че е "обзета от скръб".

В четвъртък главният изпълнителен директор на Time4Fun Серафим Абреу разпространи видеоизвинение към тези, които "не са имали възможно най-доброто преживяване".

"Знаем огромната отговорност, която носим за организирането на събитие от такъв мащаб, поради което не пестихме усилия и ресурси, за да следваме най-добрите световни практики в нашата индустрия, за да гарантираме комфорта и безопасността на всички", заяви Абреу.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама