Анжела Недялкова - oчи в очи със звездата от Трейнспотинг 2


Анжела Недялкова - oчи в очи със звездата от Трейнспотинг 2
Снимка: София Зашева

Анжела Недялкова не се нуждае от представяне. Името й се превърна в едно от онези така ценни и толкова ярки пламъчета, които наистина те топлят и те правят горд. Едва 25-годишна, българската актриса накара целия свят да впери поглед в очарователната й личност. Причината? Една от ключовите роли в продължението на култовия "Трейнспотинг" на Дани Бойл.

Как точно попадна в екипа на Т2 Трейнспотинг?

Чрез продължителен кастинг. Първоначално трябваше да изпращам видеа от България. Помолиха ме да пресъздам сцени от различни класически филми като Някои го предпочитат горещо с Мерилин Монро, Закуска в Тифани с Одри Хепбърн и Истински Романс с Патриша Аркет - все силни и въздействащи женски персонажи. В по-напреднал етап вече ми дадоха и сцени от самия сценарий и ме поканиха два пъти в Лондон. Всичко продължи около месец и половина и процесът бе доста изтощителен. Накрая тайничко ми се искаше всичко да приключи, без значение от резултата. За огромна моя радост той бе възможно най-добрият.

Как реагира, след като разбра, че именно ти си селектирана за ролята?

Зарадвах се, разбира се. Все пак за тази роля са се борили не малък брой актриси от различни държави, филмът е емблематичен, а екипът - на световно ниво. Но, това че ме избраха не ме успокои - тепърва предстоеше съществената част - работата. За щастие всичко мина гладко и най-важното - всички се забавлявахме много и бяхме като семейство.

Юън Макгрегър, Джони Лий Милър, Юън Бремнър, Робърт Карлайл - завиждаме ти на роднините! Как се работи с актьори от подобен ранг?

Изключително приятно! Имаше много чувство за хумор на терен, те са професионалисти и всички бяха много отдадени на проекта. Много вдъхновяващо също, разбира се - да виждаш как тези световни звезди влизат в иконичните образи пред теб - незабравимо е. Веднъж толкова се впечатлих, че за малко да забравя да си кажа репликите. Просто се вглъбих в играта им и за момент забравих, че не съм зрител все пак и снимаме. Приеха ме като една от тях, макар да бях още далеч от нивото им. И до ден днешен поддържаме контакт. Станахме приятели, което е безценно!

Ами Дани Бойл? Що за човек е той?

Съвкупност от нещо детско, нещо гениално, земен, винаги отдаден на работата си и много забавен! Той е една необятна вселена.

А какво ще кажеш за самия снимачен процес?

Мина добре. Имаше много тежки, но и много забавни моменти. Всички са професионалисти, много земни хора с изключително чувство за хумор.

Кое ти беше най-трудно?

Най-голямата трудност, която срещнах бе при една сцена, в която трябваше да шофирам с 50-60 мили в час. Действието се развиваше вечерта, с две световни звезди в колата, които трябваше да карам. Аз умея да шофирам, но не го правя от страх, породен от определени случки в миналото ми. Парадоксално, обожавам мотори и дори мислеха за вариант сцената да е с мотор, но в крайна сметка, нямаше как да се получи. Трябваше ми определено време, за да се отпусна и да добия тренинг в шофирането с десен волан. За щастие се справих.

ПРОЧЕТЕТЕ ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Едно от най-хубавите неща, които могат да ти се случат в живота според мен, е да имаш щастливо детство.

Агата Кристи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама