3 летни идеи за прическа с кок


3 летни идеи за прическа с кок

Прическите с кок се смятат за вечна класика още от времето на Одри Хепбърн. Разбира се, вече има безброй много разновидности на стегнатия висок кок, които можете да приложите в ежеднението си. А най-хубавата новина е, че идеите, които ще ви предложим днес, са освен атрактивни, но и изключително лесни за изпълнение.

Френски кок

Френският кок бързо завладява женските сърца и коси през 40-те години на миналия век. За да го постигнете в домашни условия, косата ви трябва да е горе-долу права и с твърд косъм (заложете на лак за коса за тази цел). Разделете косата на дълбок страничен път. Тупирайте съвсем леко в основата, за да придадете обем. Тупирайте и краищата, за да бъде косата още по-податлива. Отметнете цялата коса назад, все едно ще си връзвате опашка. Съберете краищата и започнете да навивате в желаната посока. Навивайте косата докато не стигнете до главата. Щом сте постигнали желаната форма, прикрепете кока към останалата коса с помощта на метални фиби.

Небрежен кок

За да се сдобиете с така известния „messy bun”, имате нужда само от няколко свободни минути, малко фиби и лак за коса. Дори нямате нужда от специална гъба за кок! Срешете добре косата си назад, като оставите няколко по-къси кичура небрежно да падат. Хванете косата и започнете да увивате във формата на охлювче. Застопорете прическата с фиби и с нежни движения започнете леко да отпускате стегнато навитата коса. Когато вече придобие небрежен вид, запечатайте с лак за коса.

Булчински кок

Нека името не ви плаши – това е нисък кок с плитка, но изглежда толкова нежен и романтичен, че е особено популярен и сред булките. Тази изящна и изглеждаща трудна за правене плитка-кок всъщност не изисква особени фризьорски умения. За да постигнете прическата в домашни условия първо трябва да вържете косата на конска опашка, като оставите един триъгълен кичур в предната част. След като започнете да плетете плитката, взимайте по един кичур от пуснатата коса отпред и от опашката. Постепенно плитката ще се завърти около ластика и ще започне да придобива форма на кок. Завършете плитката без да я завързвате с ластик, а нежно прикрепете с фибички и фиксирайте с лак за коса.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Ние не можем да променим никого. Можем само да го обичаме.

"Аз преди теб"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама