Цвят на косата според тена на лицето


Цвят на косата според тена на лицето

На прага на новия сезон есен/зима 2016 много дами копнеят да променят както гардероба, така и цялостната си визия. Разбира се, всяка голяма промяна започва от цвета на косата. Често, вдъхновени от снимки в списания, решаваме да експериментираме с нюансите, без да сме сигурни, че ще ни отиват. Истината е, че изборът на нов, подходящ цвят за косата, трябва да бъде съобразен с тена на кожата. Ето и кои са актуалните цветове за новия сезон, на които да заложите, вземайте предвид различните типове кожа.

Бледа кожа със студен подтон

Ако се чудите дали кожата ви е със студен подтон, просто погледнете зоната под очите – ако нюансите са синьо-зелени то значи е студен, ако са розово-златисти – топъл. При светъл студен тен е важно да избирате сходни цветове за „скандинавска“ визия. Можете да си позволите както изцяло боядисана коса, така и отделно кичури, но едно е сигурно – пепелно русото определено работи за вас! Нюансите при бледа кожа не трябва да бъдат червени, рижави или да се намират в зоната на контрастните тъмни цветове, като черно например.

Светла кожа с топъл подтон

Жълтеникавите оттенъци на кожата най-често вървят ръка за ръка с лунички. Като базов оставете светлия цвят на косата и може да променяте оттенъците: карамелен, златист, меден. На такива дами подхождат всички рижави и червени цветове. Най-добре стойте далеч от студените платинени нюанси!

Умерена кожа с розов оттенък

Ако сте сред щастливките, на които бузите им придобиват чаровни розови нюанси при студ и жега, то значи на практика ви отиват почти всички цветове на косата! Избирайте естествени оттенъци, също така студени тонове на кестеняво или русо, като имате предвид, че най-малък е шансът да се харесате с медени нюанси.

Маслинова кожа

Силните, тъмни нюанси играят ролята на платно за лицето ви чрез подчертаване на вашите черти по начини, които могат да бъдат добри и лоши. Топло кафявият цвят е богат, без да е твърде строг, защото все пак е няколко нюанса по-светъл от черното. Той определено знае как да изведе на преден план най-доброто от дамите с маслинов тен.

Английската компания Salon Experts ltd. работи активно в продължение на 1 година с фризьори и специалисти-колористи, за да създаде дълготрайната боя за коса KOLORA с иновативни съставки. Боята съдържа течен кератин и регенин и е обогатена с натурално какаово масло, пшенични протеини за максимална наситеност и естествен цвят.

KOLORA предлага нежна грижа за косата по време на боядисването и лесно нанасяне. С деликатен аромат на божур, кремообразната текстура на боята създава защитен слой около косъма и възстановява силата и еластичността.

Боядисването с KOLORA гарантира прoпрофесионална грижа и сияен резултат – без бели коси.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама