Кристиан Диор: Не си дама, ако си позволяваш тези неща


Кристиан Диор: Не си дама, ако си позволяваш тези неща
Снимка: Instagram

Френският моден дизайнер Кристиан Диор е една от основните фигури в света на модата през 20 век. Той умира през 1957 г., но модната му марка и до ден днешен е ключов фактор в света на висшата мода.

Вижте още: Учени установиха как да избираме правилно дрехите си

Когато е едва 14-годишен, гледачка прави предсказание по дланта на дизайнера. Тя му казва, че жените ще бъдат добри с него и благодарение на тях ще успее в живота. Думите ѝ се сбъдват през 1947 година, когато Кристиан Диор добива световна слава като един от най-добрите модни дизайнери в света.

Той има подчертан афинитет към поддържаните дами, но презира онези, които не се опитват да извадят своята женска същност.

Коса

Подобно на колежката си Коко Шанел, Кристиан Диор вярва, че най-лошото нещо, което една жена може да направи, е да излезе от вкъщи с мръсна коса. Чистата коса е абсолютно задължение на истинската дама.

Женственост

Ако една жена не е женствена, тогава тя не може да се счита за дама. Ако тя отрича своята женственост и не я подчертава, значи не е жена, казва Диор. Според него токчета и роклите не помагат, ако поведението и обноските липсват.

Обувки

"Истинското доказателство за елегантността на една дама се намира в краката ѝ", е казал Диор. Той е категоричен, че дамските обувки са задължителен атрибут на женствеността и истински презира маратонките.

В историята освен парфюмите и дрехите, създадени от Диор, остават и 5 знаменити негови цитата, посветени на единствената му муза - жената:

1. "Всяка хапка остава в устата две минути, в стомаха – два часа и два месеца на бедрата..."

Вижте още: 4 цвята, които ще са хит през зима 2023 (СНИМА)

2. "Парфюмът говори за една жена повече, отколкото нейния почерк. Парфюмът е неподражаем отенък на женската индивидуальност, финален щрих на нейния образ."

3. "Голямата ми мечта е да спася жените от природата им."

4. "Елегантността е правилната комбинация от оригиналност, непринуденост, грижа и простота. Извън това, повярвайте ми, няма елегантност. Има само претенциозност."

5. "Ако имате криви крака, носете дълбоко деколте."

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама