Помощ при избора на обувки и дрехи за бременни


Помощ при избора на обувки и дрехи за бременни

Някои от бъдещите мами навярно са запознати, че бременността може трайно променя размера и формата на женските стъпала, което прави доста трудно избирането на подходящи обувки.

За да се чувствате добре и да няма проблеми през този период, обувките, които носите, трябва да са изключително удобни и да не създава напрежение или болка. Хубаво е също така, те да са направени от материя, която да позволява на краката ви да дишат – например канава или кожа.

В никакъв случай бременните не трябва да носят обувки на високи токчета или платформи, а само равни, защото те изпъват ходилата и гърба, и са много по-удобни.

През студените месеци, когато носите ботуши, също трябва да ги подбирате внимателно. Изберете по-широки модели, които не са стегната около прасците и глезените ви. Разбира се, ботушите също трябва да са ниски, просто забравете за токовете.

Дори и да ви се струват малко груби, мокасините са идеалните обувки за бъдещите майки. Те са с равни подметки, изключително удобни, идеални за всекидневна употреба, а дори могат да се съчетават добре с панталони и поли.

За по-спортните дами имаме добра новина. Продължавайте да си носите любимите кецове, дори и когато сте бременни, защото те са перфектни.

Избирайте модели, които са ви удобни, ако трябва дори си вземете малко по-големи, но в никакъв случай не трябва да ви стягат. Внимавайте също така с връзките - възможно е да се спънете в тях.

Избягвайте сандали и особено чехли. Те никак не са подходящи за бременни, защото се измъкват лесно и могат да причинят падане.

Както казахме, токчетата също не са препоръчителни, но това не значи съвсем да се отказвате от тях. Просто избирайте удобни обувки с по-ниски (до 4 сантиметра) и по-дебели токове. Високите обувки могат да променят стойката ви, да увеличат напрежението в гърба и коленете и да скъсят прасците. По време на бременността може да предизвикат и допълнителни проблеми със стъпалата, краката и гърба. Да не забравяме и по-голямата опасност от падане.

На много места вече се продават и специални обувки за бременни, които са проектирани така че да се приспособят към стъпалата, да са много удобни и лесни за обуване и събуване.

Облеклото за бъдещи майки също е трудно за подбиране. Все пак няма как да не качите някое-друго килце, понякога дори и повече, а най-малкото, което е коремчето ви започва да расте с всеки изминал месец.

Най-важното при дрехите за бременни е да ви бъдат много удобни, да не са ви малки и да се чувствате комфортно с тях. С такива може да се сдобиете от специалните магазини за бременни или в интернет, където се продават най-различни модели и размери.

Когато си купувате дрехи, изберете същия размер, който сте носили преди да забременеете. При дрехите за бременни номерацията е същата, а пропорциите на тялото на бъдещите майки са подобни на тези от преди бременността, но разликата е, че облеклата за бременни са по-дълги и по-широки при корема, бедрата, горната част на ръцете и бюста.

В никакъв случай това, че сте бременна не означава, че не може да бъдете модерна, напротив! Точно затова има модели, които стоят изключително добре и дори секси, а в същото време са много удобни и свободни.

Изберете дрехи в различни цветове. Така ще може да направите повече комбинации и да ги изглеждате различна всеки път. За да изглеждате визуално по-малка носете тъмни цветове като черно и синьо, флорални мотиви и вертикални линии.

Тъй като по време на бременността кожата ви става по-чувствителна, а температурата на тялото - по-висока, най-добре е да се обличате в естествени материи като памук, вискоза и други, които да са леки и еластични.

Изпробвайте дънки, които са с различна кройка и дълбочина, гледайте те да са от еластична материя. Подберете най-удобните за вас, като изберете модел, който ви харесва.

Идеални за бъдещите мами са туниките, които освен много актуални, са и много удобни. Също така, може идеално да ги съчетавате както с клинове, така и с дънки. Не забравяйте да сложите и някакви аксесоари – бижута, шалчета, шапки, с които да изглеждате още по-красиви.

Бременността не трябва да е причина да се занемарите и да не се грижите за външния си вид. Прекрасно е, когато видиш една модерна, стилна и много свежо облечена жена с голямо коремче.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама