Тенденциите на лято 2023: Вечните еспадрили


Тенденциите на лято 2023: Вечните еспадрили
Снимка: iStock

В Мадрид има една опашка, която няма да ви отведе до Пикасо, нито пък ще ви зарадва с шоколадови чурос в ръка – тя води към Casa Hernanz, производител на испански еспадрили от 1845 г. Въпреки че обувката има дълга история, най-добрите еспадрили завинаги остават актуален стил за лятото, а тази година са още по-популярни. В Casa Hernanz всичко е изработено на ръка и посетителите могат да избират между различна височина на подметката и дъга от цветове. Според уебсайта на обущаря (които сега са двама от най-новото поколение на семейството - Хесус и Антонио), техниките зад днешната партида обувки датират много години назад, като добавянето на практична гумена подметка е единственото подобрение.

Вижте още: 4 тенденции при банските костюми за 2023

Испания се смята за родното място на еспадрилите. Подметката на обувката е направена с плитки от изсушена трева еспарто, растение, местно за южна Испания, а документираните изяви на обувките датират от 13 век. Може да се каже, че следващият крайъгълен камък в историята на еспадрилите идва през 1970 г., когато Yves Saint Laurent привлича Кастанер, за да му помогне да създаде тъкан ток като еспадрила. Резултатът остава в историята на модата, а Castañer, марка, основана в град Баньолас през 1927 г., продължава да прави дизайна.

Най-хубавото е, че едни и същи чифт клиновидни еспадрили с връзки около глезените може да се носи както на градинска сватба, така и на дълга разходка из града. Подобно на леки маратонки, разработени с наука, за да помогнат за абсорбирането на ударите на асфалта, най-добрите еспадрили са нискотехнологични обувки, носени през целия ден.

Плюс това еспадрилите винаги вдъхват фина винтидж атмосфера на вашия външен вид: помислете за Лорън Бакол, Грейс Кели и Джон Ф. Кенеди – всички привърженици на обувката. И ако тези хора се чувстват прекалено спретнати за вашия вкус, имайте предвид, че бохемите Пикасо и Дали също са прекарвали летата си, пиейки сангрия в еспадрили.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама