За първи път саудитски дизайнер участва на Седмицата на висшата мода в Париж


За първи път саудитски дизайнер участва на Седмицата на висшата мода в Париж
Снимка: Getty Images

Дефилето на Мохамед Аши - първият саудитец, който участва в Седмицата на висшата мода в Париж, бележи нов етап в офанзивата на тази страна, инвестираща колосални суми в културата и спорта, предаде АФП.

Той вече е създавал тоалети за кралицата на Йордания Рания, Пенелопе Крус, Даян Крюгер, Лейди Гага, но шоуто в театър "Шатле" отбеляза "връх в кариерата му", както казва самият той.

Мохамед Аши е скромен и непретенциозен, като рядко изтъква своята националност. Моделите му със сигурност не се подчиняват на саудитския дрескод с много прозрачност и цепки, разкриващи гърдите и краката.

"Аз съм гражданин на света, но винаги съм се гордял, че съм саудитец", каза дизайнерът пред журналисти зад кулисите след ревюто.

Пера и дълги шлейфове красяха неговите графични, скулптурирани тоалети. Линията е изчистена, предимно в бяло и черно.

Аши е проправил собствен път, след като е напуснал Саудитска Арабия преди 30 години. Пробивът му в Париж съвпада с обявяването на собствена седмица на модата в Рияд през октомври. Базираният в Париж дизайнер е поканен да се завърне, за да наставлява млади колеги като част от плановете на страната за развитие на собствена модна индустрия.

В края на юни млади саудитски дизайнери вече се представиха на Седмицата на мъжката мода в Париж със свои колекции от улично облекло.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама