6 съвета как да останем във форма от балета


6 съвета как да останем във форма от балета
Снимка: iStock/Guliver

Много от нас вярват, че тонизираното тяло е синоним на здраве и красота. Но за балерините да поддържаш слаба фигура е основно условие за успешна кариера. Не е изненадващо, че професионалните танцьори са смятани за експерти в сферата на здравословното хранене и физическите упражнения. Днес ви предлагаме няколко съвета от балерини как да бъдете във форма.

1. Супата е основно ястие и не съществува такова нещо като пълен курс вечеря

Ако искате да отслабнете, трябва да намалите количеството храна, която приемате. Страхотна идея е да изхвърлите тестото и солта от менюто си и да включите повече зеленчуци. Не прекалявайте - диетата ви трябва да бъде естествена и балансирана, тъй като в противен случай може бързо да я приключите, неустоявайки на глада си за сладко.

2. Трябва да знаете кои продукти са наистина добри за вашето здраве

Специалистите по хранене и диетолозите силно препоръчват сьомгата, бадемите, маслините, авокадото и чушките. Те смятат, че ако включите тези храни в диетата си, скоро ще се почувствате по-енергични.

3. Поддържайте дневник на храната

Ще се почувствате виновни всеки път, когато признаете някое прегрешение пред дневника си. Това може да ви помогне значително да намалите приема на вредни храни.

4. Ако искате слаби крака като на балерините, ще трябва да се потрудите

Горете калории със скачане на въже поне по 3 минути на ден. Пуснете любимата си музика и започнете да скачате. Може също така да опитате обикновено плие: застанете прави, като краката ви трябва да са малко по-широко разположени от раменете и клякайте.

5. Пийте повече вода

Абсолютно необходимо е да пиете много вода. Ако имате склонност да забравяте, сложете бутилки с вода на местата, където работите, спите и почивате. Ако не ви харесва да пиете чиста вода, може да добавите малко сок от лимон или резенчета ябълка.

6. Хубава поза

Красивата стойка ще ви направи видимо по-слаби. Добра идея е да правите упражнения за разтягане на гръбнака.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама