Британски лекари: Използването на лекарства за диабет, за да отслабнете е опасно


Британски лекари: Използването на лекарства за диабет, за да отслабнете е опасно
Снимка: iStock

Експертите не препоръчват употребата на хапчета за отслабване, особено лекарствата за диабет, за да се опитате да влезете във форма след празничния сезон и да спрете преяждането.

Вижте още: 5 новогодишни здравословни промени, които ще подобрят начина ви на живот

Употребата на лекарства за диабет при отслабване се увеличи особено след като беше открито, че те могат да имитират хормоните, които ви карат да се чувствате сити след хранене.

"Тези лекарства не са бързо решение за загуба на тегло... приемането на това лекарство няма да предотврати наддаването на килограми при тези, които са прекалили с храната по време на коледните празници", каза д-р Саймън Корк, старши преподавател по физиология в университета Anglia Ruskin.

Д-р. Харшал Дешмук, консултант по ендокринология и диабет и старши клиничен преподавател в Университета на Хъл, също предупреждава за употребата на медикаментите от хора, които нямат реален здравословен проблем.

"Лекарите предписват тези лекарства въз основа на конкретни показания, след задълбочена оценка, която взема предвид противопоказанията. Освен това те изискват постепенно титриране с течение на времето за оптимална ефикасност, така че не се препоръчва използването им от време на време по време на празници и след това", казва д-р Дешмук пред The Guardian.

Вижте още: Колко дълго е безопасно да съхранявате празничните остатъци храна в хладилника

Лекарството за коригиране на наднорменото тегло при хора с диабет тип 2 е безплатно в Обединеното кралство, но може да бъде закупено и от онлайн аптеки.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама