7 части от тялото, които сте почиствали грешно през целия си живот


7 части от тялото, които сте почиствали грешно през целия си живот
Снимка: iStock

Има около 2368 вида бактерии, които живеят само в пъпа, вероятно повече, но въпреки това хигиената му често се пренебрегва. Използването на памучен тампон за почистване на ушната кал всъщност е опасно и ненужно. Както се оказа, през цялото време сме почиствали частите на тялото си по грешен начин и сме нанасяли повече щети, отколкото ползи.

Ето 7 части от тялото, които сте почиствали грешно през целия си живот:

1. Пъп

Повечето от нас обикновено или пренебрегват чистотата на пъпа, или го почистват по грешен начин. Пъпът ви трябва да се почиства веднъж седмично и по определен начин. Потопете памучен тампон в малко спирт и го използвайте, за да почистите вътрешността. Повторете, докато тампонът излезе чист. Използвайте нов тампон, за да се отървете от алкохола.

Вижте още: 8 съвета как ефективно да намалите подуването на корема

2. Уши

Това се разбира от само себе си, но използването на ноктите или друго остри предмети за почистване на ушната кал е абсолютно НЕ. Вместо това нанесете няколко капки бебешко олио или глицерин, за да омекотите калта. След 1-2 дни внимателно изсипете топла вода с помощта на капкомер или спринцовка. Обърнете главата си на другата страна, за да излеете водата. Избършете го с кърпа и повторете процеса, ако е необходимо. Можете също да използвате тампон, за да почистите външната част на ухото си.

3. Език

Според експертите изтъркването на езика е най-ефективният начин за почистването му. Езикът ви трябва да се почиства толкова често, колкото и зъбите ви. Поставете стъргалката в задната част на езика си и бавно я изнесете напред с лек натиск. Ако ви се гади, избягвайте я.

4. Лакти

За да избегнете натрупването на мъртви кожни клетки, които потъмняват лакътя ви, се препоръчва да ги ексфолирате веднъж или два пъти седмично. Можете да използвате домашния си скраб или да си купите такъв от магазина, но ключът тук е да втривате с кръгови движения, нежно. Твърде големият натиск само ще го влоши.

5. Скалп

Натрупванията по скалпа могат да бъдат причинени от мъртви клетки или дори прекомерна употреба на продукти за коса. За да го почистите в дълбочина, изплакнете косата си напълно, след което нанесете скраб за коса. Вижте ТУК как да си направите домашен скраб. След това смесете вода с шампоана си и го нанесете върху областта на скалпа. Ако използвате балсам, нанесете го само върху краищата на косата.

Вижте още: Ето какво издават изпражненията ви за вашето здраве

6. Лице

Сапуните всъщност изсушават кожата ви, така че ги избягвайте. Използвайте мек почистващ препарат заедно с хладка вода, за да измиете лицето си. Оставете го да престои върху лицето за 60-90 секунди, преди да го изплакнете добре.

7. Гръб

Измиването на гърба трябва да е най-трудното нещо, когато става въпрос за почистване на тялото. За да сте сигурни, че го правите по правилния начин, започнете със сухо четкане. След това продължете с редовното си търкане с помощта на дълга луфа или ексфолираща лента.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама