Ако видите обувки на жица, ето какво означава


Ако видите обувки на жица, ето какво означава
Снимка: iStock

Обувки, завързани на телефонни жици или електрически кабели, се срещат на различни места по света, като тенденцията е родом от Америка. Има доста разногласия, когато става въпрос за това какво всъщност означава, ето някои от най-популярните теории.

Маркиране от банди

Една от по-популярните теории за обувките на жици е, че те са част от система, чрез която бандите маркират своята територия.

Вижте още: Иновативно: Измислиха електронна кожа, която ще осигури чувствителност при роботите

Място за закупуване на наркотици

Според друга теория някои наркодилъри всъщност съобщават, че са отворени за бизнес, като хвърлят чифт обувки върху съседен електропровод.

В памет на някого

Ако видите обувки, висящи на жица, това може да в памет на някой починал. Обувките символизират, че починалият човек сега "ходи в рая".

обувки

Празнуване на важни събития

Когато видите чифт военни ботуши, завързани за жица, това може да е дело на военен, който празнува края на службата си. Но хвърлянето на обувки също е нещо, което някои абитуриенти обичат да правят, за да отпразнуват своето важно събитие.

Вижте още: Как да използвате вазелин за премахване на драскотини от очила

Децата са деца

Висящ чифт обувки може да означава нищо повече от глупост – т.е. децата са деца, може би предизвиквайки приятелите си да видят кой е достатъчно силен, за да постигне това постижение с най-малко опити. Разбира се, тази практика не е непременно ограничена до децата.

Улично изкуство

Практиката да се окачват обувки също е оприличена на работата на стрийт художници. Наистина, понякога се нарича "shoefiti". И арт инсталацията изглежда също толкова добра причина, колкото всяка друга, за да хвърлите обувките си върху жица.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама