Защо трябва да оставите 5 листа мента на прозореца преди лягане


Защо трябва да оставите 5 листа мента на прозореца преди лягане
Снимка: iStock

Ментата е популярна билка, която има най-различни кулинарни и медицински приложения. А знаете ли, че дори да не я консумирате директно, а я оставите на прозореца или на нощното шкафче, например, също има редица ползи? Ето какви са те.

1. Противовъзпалително действие

Ментата съдържа противовъзпалителни съединения, които могат да помогнат за намаляване на възпалението в тялото. Може да бъде от полза за хора, които страдат от състояния като артрит, астма и алергии.

2. Храносмилателна помощ

Ментата може да помогне за подобряване на храносмилането и облекчаване на симптоми като подуване на корема, газове и стомашни спазми. Тя също така стимулира производството на храносмилателни ензими, които могат да помогнат за по-ефективното разграждане на храната.

Вижте още: Как да гледате краставици, така че да се радвате на обилна реколта

3. Като релаксант

Ментата има успокояващ ефект върху тялото и може да помогне за намаляване на стреса и безпокойството. Също така може да помогне за насърчаване на релаксацията и подобряване на качеството на съня.

4. Здраве на кожата

Ментата може да помогне за подобряване на здравето на кожата чрез намаляване на възпалението и насърчаване на растежа на здрави кожни клетки. Може да бъде от полза за лечение на състояния като акне, екзема и псориазис.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама