Случайното на случайния секс


Случайното на случайния секс
Снимка: iStock/Guliver

Хилядите приложения в днешно време позволяват всеки да си намери секс партньор точно за 20 минути. Времето, през което се разбира какво харесвате, давате локация къде се намирате и споделяте колко време е нужно на единия, за да стигне до другия. Кое обаче е случайното на случайния секс?

Преди време ни трябваше повече време, през което да опознаем един човек, за да спим с него. Сега, колкото по-малко знаем за партньорите си, толкова по-добре. Живеем във време, в което всеки може да остане анонимен. Затова си позволяваме да правим каквото си искаме. Което ме доведе на мисълта, че вече няма случаен секс, а има избран секс.

Задавал съм на много хора въпроса: "Защо търсите партньор в мрежата, а не излезете навън?". Отговорът винаги е един и същ -искаме да останем анонимни, а и става по-бързо. Срещата на живо предразполага известна доза търпение. Да избереш половинка, да има лека доза флирт, хубава вечер, среща. Трябва да слушаш подробности, които и без това не са ти особено интересни. Може би най-скучното в реалната среща е напрежението: дали ще бъда одобрен. Жените, колкото и да го отричат, избират партньорите си първо по външност. Ако един мъж е грозен, той губи доста точки на първата среща. Ако е беден, глупав и без чувство за хумор - няма никакъв шанс. Именно затова те харесват срещите - жените, а не мъжете. Чувството да се облечеш красиво, да вложиш нещо от себе си, да разкажеш на приятелките си малкото, което знаеш, както и да им обещаеш повече подробности след срещата.

Проучване в Амерка показва, че 87% от жените знаят, че няма да правят секс с мъжа, дори да им допадне, през следващите 3 седмици от връзката им. Друго проучване пък сочи, че 93% от мъжете се надяват на секс още на първата среща. Именно това разминаване в нещата удря в упор още в началото и дава едно напрежение. Ти говориш за работата си и мечтаната си почивка в Португалия, той иска да те види по секси гащички. Тогава нещата се пречупват и ако няма обща химия - първата среща е провал.

Затова хората измислят секс приложенията.

Там всеки е такъв, какъвто иска да бъде - в повече случай себе си. Избираш нужното приложение, име, възраст и интереси. Търсиш сходен на теб човек и поставяш ясно на масата картите. Ако човекът приеме, получаваш няколко часа любовна игра и никакво напрежение. Психолозите обаче вярват, че сексът, получен по този начин, не води почти никога до връзка. Подсъзнателно ние сме сложили човека в категория - неподходящ за сериозна връзка. Все пак кой иска да се ожени за човек, дошъл в дома ти след три написани реда. Или пък за човек, поканил те в дома след точно толкова количество чат. Затова случайният секс не е нищо повече от отживелица. Сексът е толкова лесно достъпен в днешно време, че стига да имаш достъп до интернет, можеш да си намериш партньор веднага. Въпросът е - какво чувстваш, след като той си е тръгнал?

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Един мъж:


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама