Благодаря ти, че си тръгна


Благодаря ти, че си тръгна
Снимка: iStock/Guliver

Не знаех коя ще бъда, когато си тръгна. Когато някой е голяма част от живота ти в продължение на няколко години, какво очакваш? Прекарвате заедно ден след ден, нощ след нощ... Ти взе някои от моите навици, а аз част от твоите. Ние започнахме да се чувстваме прекалено комфортно един с друг - това беше причината за провала на връзката ни.

Бях прекалено уплашена да си събера нещата и да си тръгна. Не знаех коя ще бъда без теб. Страхувах се, че няма да мога да функционирам. Мислех, че тъмният облак над мен ще стане още по-черен, че възглавницата ми ще бъде постоянно влажна заради всичките нощи, изпълнени със сълзи. Смятах, че никога повече няма да бъда себе си.

Странно, но без теб съм много повече себе си.

Казват, че никога не си същият човек, след като сърцето ти бъде разбито. Това е истина. Не съм същото момиче, което бях преди 4 години... или преди четири месеца.

Прекарах много време да оплаквам човека, в когото бях влюбена, да бъда разочарована от мъжа, в който се превърна, и да бъда ядосана заради начините, по които се отнасяше към нашата предишна връзка. Но след като преминах през етапите на тъга.... осъзнах, че трябва да ти благодаря.

Благодаря ти, че ме напусна. Благодаря ти, че ме разруши. Благодаря ти, че напълно събори стените ми. Благодаря ти, че ме обичаше и се държеше с мен, както добре, така и зле. Благодаря ти, че ми показа как не трябва да се отнасят с мен.

Ако беше останал, никого нямаше да мога да изпитам собствената си сила. Щях да се чувствам добре да получавам хладна обич. Но в твое отсъствие разбрах, че вече нямам нужда от теб или от някого другиго, за да бъда щастлива. Изправих се срещу света сама за първи път от няколко години и беше освобождаващо. Осъзнах, че ми харесва да излизам вечер и да се напия леко с приятелите си. Харесва ми да привличам мъжките погледи в бара и да прекарвам вечерта, флиртувайки с тях. Харесва ми да се отдам изцяло на работата си, на тренировката си или на добра книга.

Осъзнах, че обичам собствената си компания много повече, отколкото някога съм харесвала твоята. Да бъдеш сам и самотен са две напълно различни неща. С теб аз бях самотна. Със себе си аз съм сама и това ми харесва.

След всички тези години ти най-после ми даде най-прекрасния подарък - моята свобода. Вече не съм длъжна да нося телефона си навсякъде със себе си, да губя неделите си, гледайки мач, или да прекарвам времето си с хора, които не харесвам. Най-важното е, че вече мога да правя нещата, които ме карат да бъда щастлива.

Мислех, че след теб никога повече няма да се влюбя, но ето ме сега. Аз съм влюбена в момичето, в което се превърнах и съм по-щастлива и доволна от всякога.

Затова ти благодаря - за това, че ме напусна, за лъжите, за всички ужасни неща, които ми причини. Искрено ти благодаря, защото вече знам коя съм и каква искам да бъда.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

Дийпак Чопра

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама