"Ти" – книга, след която ще ви се иска да живеете!


"Ти" – книга, след която ще ви се иска да живеете!
Снимка: Колибри

Би ли ли сте в главата на психопат? Романът „Ти“ на Каролайн Кепнес ще ви предостави тази възможност. Ужасяващата любовна история дори може да ви направи неволен съучастник в престъпленията от страст на Джо – чаровният и ерудиран книгоман.

Джо Голдбърг работи като продавач в манхатънска книжарница, когато един ден в книжарницата влиза красива студентка, която копнее да стане писателка. Той на мига решава, че това е момичето на мечтите му. Вече е научил как се казва от кредитната ѝ карта. Той лесно намира Фейсбук страницата А и профила А в Туитър, от които разбира къде живее, къде ходи и какво харесва. Започва да я следи – както онлайн, така и в реалния живот – и скоро е обсебен напълно от нея. Успява да открадне мобилния ѝ телефон и да се добере до паролите  в интернет. Междувременно се среща отново с Гуиневир, уж случайно, и я кани на среща. Понеже знае толкова много за нея, не му е трудно да я впечатли – по всичко изглежда, че двамата са перфектната двойка.

Повечето от нас са нормални хора с ценности, затова е много интересно как на моменти Каролайн Кепнес се опитва да ни привлече на страната на Джо, преследващ любовта на живота си … с, меко казано, непозволени средства.

„Ти“ е жестоко нереална и в същото време история, която се случва благодарение на всички онези неща, толкова характерни за ежедневието ни: случайните срещи, постването в социалните мрежи, туитовете и снимките, които осмислят социалния ни живот онлайн, без да ни дадат необходимото в същинското ни съществуване.

На моменти авторът дори ни кара да съчувстваме на Джо, защото той сякаш истински обича Бек, а тя сякаш тя наистина се влюбва в него… Всичко е толкова относително, освен края. Вижте какъв е!

Каквото и да се каже за тази книга ще е малко, може би именно за това по нея е направен и сериал на телевизионния канал „Шоутайм“. Мнозина го сравняват с „Американски психар“ на Брет Ийстън Елис, с „Мизъри“ на Стивън Кинг и с „Не казвай сбогом“ на Джилиан Флин.

„Ти“ ще ви разтърси със страстите, необуздания език, непозволените действия и липсата на граници за действията на главния герой.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама