8 начина да бъдеш по-добра приятелка


8 начина да бъдеш по-добра приятелка
Снимка: iStock/Guliver

Съществува стереотип, че мъжът трябва да носи панталоните в една връзка и само той трябва да полага усилия, когато става въпрос за романтика. Макар че това схващане е от векове, всъщност не е много правилно.

Като приятелка, е важно да му казвате и показвате чувствата си. Предлагаме ви 8 начина как може да се превърнете в жена мечта.

1. Правете му малки романтични изненади

Дори мъжете обичат да бъдат ухажвани. Изпратете му сладко съобщение, напишете му любовно писмо или му купете любимите бонбони. Независимо какво изберете да направите, не трябва да бъде нещо голямо, а от сърце.

Да му правите малки и мили изненади от време на време ще го накара да се чувства като най-щастливия мъж на света. Действията говорят повече от думите, когато става въпрос за изразяване на любов.

2. Оставете го да бъде емоционален

Заради общественото хващане мъжете смятат, че винаги трябва да бъдат твърди и силни. Кажете му, че е нормално да има моменти, когато се чувства слаб и го подкрепете, ако има нужда да поплаче на нечие рамо. Никога не го карайте да изпитва срам от това, че е тъжен, тъй като тази емоция е присъща на всички човешки същества, а не само на жените.

3. Правете неща, които не искате

Независимо дали е да гледате филм, който не ви харесва, или да отидете на място, което по-скоро бихте избегнали, трябва да преглътнете егото си и да го сторите заради него. Не е необходимо да правите това през цялото време, но е добре да се случва от време на време, за да го изненадвате. По този начин ще му покажете колко много ви е грижа, а и ще му се отблагодарите за всички пъти, когато той се е жертвал заради вас.

4. Купете му билет за концерт на любимата му група или за спортно събитие

Когато се чудите за подарък за половинката си, винаги е добро решение да го изненадате с билет за концерт или мач. Няма нужда да чакате специален повод, тъй като може просто да го изненадате, когато най-малко очаква. Така ще го зарадвате още повече.

5. Окуражавайте го да излиза с приятелите си

Дори да иска да прекарва всяка минута с вас, напомняйте му, че е важно също така да се вижда с приятелите си. Не бъдете от тези момичета, които се ядосват, когато партньорът им иска да отиде на мъжка вечер, защото той има нужда от това време. Да бъдете щастлива от факта, че той се забавлява без вас показва, че го уважавате, което води до стабилна връзка.

6. Не създавайте излишна драма

Винаги бъдете честна с него, когато той е направил нещо, което ви е разстроило или ви е ядосало. Ако просто си мълчите и го оставите да се чуди какво се случва, само ще създадете ненужна драма. Вместо да му пишете, че всичко е наред, когато сте ядосана, обадете му се и му кажете какво ви е на ума. Мъжете не могат да четат мисли, затова не го затруднявайте.

7. Развеселете го, когато се чувства зле

Дори приятелят ви да се старае да прикрие чувствата си и да твърди, че е добре, след като се е разстроил заради нещо, опитайте се да му помогнете. Развихрете въображението си и намерете начин да го накарате да се усмихне. Вашата грижа ще го накара да се почувства спокоен.

8. Никога не го приемайте за даденост

Уверете се, че винаги показвате вашата благодарност за нещата, които прави за вас. Хубаво е да чувствате, че сте обичани и желани, но не може да бъде егоисти в една връзка. Трябва да го накарате да се чувства по същия начин, както той го прави. Докато му показвате колко много ви е грижа, той ще бъде уверен и сигурен в любовта ви.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама