Няколко начина да се запознаваш с необвързани лице в лице


Няколко начина да се запознаваш с необвързани лице в лице
Снимка: Thinkstock/Guliver

Спомням си първия месец, когато отидох да уча в университета. За кратко време се запознах със стотина човека на моята възраст, с които имахме общи интереси, живеехме заедно на площ от няколко квадратни километра и регулярно си общувахме. Излизането по срещи в тази обстановка не беше нещо, което всички правеха с лекота, но определено това улесняваше романтичните отношения.

Завършването на университета постави началото на "срещите в труден режим“. На работното ми място необвързаните бяха малко, още по-малко бяха тези около моята възраст. Възможностите да се запознавам с нови хора бяха доста ограничени. Говоря за времената преди онлайн запознанствата да станат толкова разпространени. Чувствах се напълно безсилен.

Ако си необвързан и не си в университет или в някаква друга по-разчупена среда, запознаването с нови хора може да бъде доста трудно занимание. В такава обстановка единствената възможност е да търсиш сродна душа сред посетителите на нощните барове или клубове. Но тази възможност често е под въпрос, ако се стремиш към сериозна връзка.

Така започнах да мисля за алтернативни места, където да се запознавам с хора лице в лице. Ето няколко начина, които изключват ходенето по барове и клубове.

Имай предвид, че за да имаш успех със запознанствата, все пак е необходимо да си се постарал да изглеждаш привлекателно, да поемаш инициативата за разговор с другите и да насочваш разговора в романтична посока. Нещата не стават от само себе си.

Използвай мрежата си!

Мой добър приятел не беше имал никаква връзка до края на гимназията. Майка му имаше широк кръг от приятели и вечно се опитваше да го сватоса. На него не му допадаше тази идея и винаги отказваше нейната помощ. И до момента той няма приятелка.

За някого може да изглежда притеснително да получава помощ по отношение на личния си живот, но да приемаш възможностите за запознанства, които ти предлагат роднини и приятели, означава просто да увеличиш шансовете си.

Така че, ако ти е трудно да се запознаваш с нови хора, можеш да провериш дали роднините и приятелите ти нямат някой необвързан познат, с когото да те запознаят. Няма нужда да ти уреждат среща. Необходимо е само едно представяне и ето шанс да се запознаеш с нов човек. Използвай мрежата си!

Големи групови събития

Харесвам едно събитие на име Legion Run. То е серия от физически предизвикателства – бягане с препятствия, лазене в кал – което проверява физическата форма. Обаче на това събитие се събират и 2000 човека, които имат общ интерес към тези събития и току-що са завършили такова състезание (или са там, за да подкрепят свой близък). Това е забавно събитие и лесен начин да се запознаваш с нови хора.

Ако искаш да се запознаеш с нови хора, ходенето на концерт, фестивал или друго голямо събитие е чудесен начин да го направиш. Нямаш гаранция, че повечето хора там ще бъдат необвързани, но все пак ще си сред хора, които споделят твоите интереси и ценности. Ако се запознаеш с много хора, със сигурност част от тях ще се окажат необвързани.

Концертите, фестивалите и другите подобни събития не само са добър начин да се съберат сходно мислещи хора на едно място, а са и като цяло забавни и вълнуващи преживявания. Можеш да се възползваш от доброто настроение, за да заговориш и опознаеш някой нов човек.

Не пренебрегвай и партитата за необвързани. Там всички хора са отишли с идеята да се запознават, затова е много по-лесно да заговориш всеки, който ти се стори интересен. Следващото такова парти в София ще е на 11.02. в клуб "Грамофон“.

Провери календара и за други събития в твоя град, открий нещо, което пасва на интересите ти, и отивай!

Сферата на услугите

Един ден с брат ми отидохме до Subway и се заговорихме с една приятелски настроена служителка. Тя предложи да станем приятели и още на място си разменихме фейсбуците. От няколко години насам сме добри приятели.

Това не е единственият пример за взаимоотношения, които съм развил със сервитьори, касиери и други в сферата на обслужването.

Знам, че някои хора ще се възпротивят на този съвет. В крайна сметка, на тези хора им се плаща, за да са мили и дружелюбни. Това е така, но те също са човешки същества, които обикновено са отворени към запознанствата с нови хора, дори на работното си място, поне ако обстоятелствата са подходящи.

Очевидно е, че трябва да си внимателен, когато се опитваш да излизаш с хора от сферата на услугите. Не ги поставяй в рискови ситуации, недей да рискуваш тяхното уволнение или да нарушаваш работата им. Но, ако го правиш по правилния начин, можеш да опознаеш тези, които ти сервират, и дори да излезеш с тях!

Ключът към това обикновено е в изграждането на отношения. Привлекателната сервитьорка или касиерка постоянно е обект на закачки. Така че ще трябва да изградиш приятелство с този човек с течение на времето.Имай предвид и, че тези хора получават и големи дози негативно отношение. Бъди забавен, готин, привлекателен и запомнящ се и ще се отличиш по положителен начин.

Мачмейкъри

Двама мои добри приятели и колеги са мачмейкъри. Те са помогнали на безброй хора да се обвържат.

Ако парите не са проблем за теб, това да отидеш при мачмейкъри може да е добра стратегия да се запознаеш с необвързани. Някои хора просто не могат да се запознават с хора. Мачмейкърът може да им помогне. Може да открие някой, който има сходни интереси и да те свърже с този човек.

Открий мачмейкър с добра репутация и винаги се уверявай, че този човек представя теб и твоите интереси по най-добрия начин. Без значение от пола си, увери се, че получаваш най-доброто за парите си.

Но мачмейкърите не са вълшебници. Те могат да те запознаят с други необвързани, но не и да те направят успешен сред тях. Така че ако не се грижиш за външния си вид и нямаш желание да работиш върху себе си, недей да очакваш да хвърлиш стотици левове на мачмейкъри и магически да създадеш връзка с най-привлекателния човек от мечтите си.

Обаче ако си сравнително привлекателен човек, който иска да разшири възможностите си, мачмейкърите могат да ти организират запознанства с необвързани, които са предварително подбрани според твоите критерии. Това вече е голяма крачка напред по отношение успеха на първата среща.

Ако са ти омръзнали клубовете и баровете, помни, че имаш и други възможности да се запознаваш с необвързани. Примерите, изброени по-горе, са само част от възможностите. Може би ти имаш други идеи за започването на успешна връзка. Важното е да провериш всички възможности и все някъде по този път ще срещнеш своята сродна душа!

 

По материали от digitalromanceinc.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама