4 правила за красота и спокоен живот от София Лорен


4 правила за красота и спокоен живот от София Лорен
Снимка: Getty Images/Guliver

На 88 години София Лорен продължава да ни вдъхновява. Въпреки че в продължение на десетилетия тя впечатлява света с красотата си, актрисата успя да убеди всички, че как се чувстваме е много по-важно от това как изглеждаме. В края на краищата нашата увереност, състояние на ума и любов към живота са нещата, които излъчват лицата ни и ни правят наистина привлекателни. И дори младостта да не трае вечно, тези вътрешни качества могат да останат с нас. Ето защо Лорен продължава да бъде икона, чиято магнетична аура никога няма да избледнее. А това са житейските правила, които тя винаги е следвала.

Не преследвайте съвършенството

Трудно е да си представим, че Лорен, една от най-красивите жени, които Холивуд някога е виждал, в някакъв момент е била критикувана за външния си вид и дори помолена да промени лицето си. Тя признава: „Казваха, че носът ми е твърде дълъг и устата ми е твърде голяма.“

Всъщност тогавашната млада актриса останала напълно апатична към натиска да се подложи на пластична операция и казала: „Слушайте, не искам да пипам нищо по лицето си, защото го харесвам. Ако трябва да сменя носа си, за да успея, ще се върна в Поцуоли“, —нейният роден град в Италия.

Как се чувствате е това, което наистина има значение

София силно вярва, че красотата не е да изглеждаш абсолютно перфектно, дори изобщо не става дума за външен вид. „Красотата е как се чувстваш отвътре и това се отразява в очите ти. Не е нещо физическо.“ казала тя преди години.

88-годишната красавица споделя: „Когато се погледна в огледалото, се радвам за себе си. Не се питам „Страхотна ли съм?“ или „Красива ли съм?“ Не!. Просто се чувствам уверена, силна и щастлива.“

Не се страхувайте от зехтина

Италианската звезда е голям фен на зехтина. Лорен спазва средиземноморска диета и непременно включва 2 супени лъжици в храната си всеки ден. Любовта ѝ към зехтина обаче не спира до тук. Тя също така го изпозлва върху лицето и косата си, като дори е вземала бани със зехтин.

Приемете стареенето, но останете млади в ума

Вместо да преследва различни методи и процедури, които ще забавят процеса на стареене, иконата е решила да възприеме съвсем различен подход. Тя отбеляза: „Ако приемете процеса на стареене и живеете в настоящето, тогава стареете грациозно.“ Тя вярва, че естественото остаряване е знак за вътрешен мир.

На 88 години зашеметяващата актриса излъчва младост, а любовта ѝ към живота все още е непокътната. В интерес на истината, тя е най-голямото доказателство, че състоянието на ума ни, а не годините ни, определя кои сме.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама