6 признака, че сте подложени на прекалено много стрес

  • 6 признака, че сте подложени на прекалено много стрес
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 22.08.2016 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Може би си мислите, че стресът е нещо очевидно. Но понякога, улисани в ежедневието, не забелязваме, че нивата на напрежение са достигнали прекалено висока стойност. Тогава се намесва тялото ни, което чрез различни сигнали ни показва, че е време да забавим темпото, пише Lifehack. Ето какви са знаците, които трябва да светнат червената лампичка.

1. Изморявате се лесно. Чувствате се отпаднали и непродуктивни, не можете да свършите и половината от работата, която обикновено правите. Помнете, че няма нищо лошо да поискате помощ от колеги или близки. А най-добре е да си вземете няколко дни почивка, за да възстановите силите си.

2. Страдате от безсъние. Трудно заспивате, будите се през нощта – значи прекалено много неща са ви на главата. Класически признак на стрес е да се будите час-два, преди да звънне алармата ви и да не можете отново да се унесете.

3. Апетитът ви се променя рязко. Ту нищо не ви се яде, ту си мечтаете за голяма пица и шоколад. Много изледвания свързват настроението и хранителния прием. Старайте се обаче да залагате на здравословни храни, които ще ви поддържат енергични.

4. Лесно се ядосвате. Толкова сте обсебени от тревогите си, че ви трябва много малко, за да избухнете. Когато изпадате в истерия заради сутрешното задръстване или подхвърлена забележка на работа, трябва сериозно да се замислите дали не сте прекалено стресирани.

5. Движенията ви са по-резки и бързи. Може да забележите, че ходите по-бързо от преди, клатите крака си нетърпеливо в седнало положение или често барабаните с пръсти по бюрото.

6. Не можете да се съсредоточите. Сякаш хиляда неща се състезават за вниманието ви. Обзема ви паника, че няма да се справите с всичко. Не успявате да се фокусирате върху една задача и да запомняте информация. Всичко това показва, че ви е време за почивка.

Четете още интересни статии в бизнес сайта ни Expert.bg

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.