Как да победим пролетната умора

  • Как да победим пролетната умора
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 09.04.2019 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

През чудесните слънчеви месеци има едно нещо, без което не можем да минем, а така ни се иска да пропуснем. Да, пролетната умора мъчи всички ни, но защо се появява? Причината е, че през изминалите зимни месеци имунната ни система е много отслабена. Свикнали сме да си стоим повече у дома, не ядем достатъчно плодове и зеленчуци, слънчевите лъчи са ни малко...

Пролетната умора е един неприятен и неизбежен спътник през сезона на събуждащата се природа. Не можем да го избегнем абсолютно, но пък може да се опитаме да намалим неговото действие. Ето как:

Понеже явен белег на умората е липсата на апетит, трябва първо да започнете от храненето. Направете си по-здравословно меню. Задължително яжте всеки ден пресни плодове и зеленчуци.

Морковите, спанакът и целината ще набавят на тялото ви голямо количество витамини и други полезни вещества. Хрупането на ябълки или пък консумирането на прясно изцеден сок от тях също ще ви бъде от полза.

ябълка

Увеличете консумацията на пълнозърнести продукти, които ще ви дадат повече енергия и за сметка на тях намалете захарта и шоколадът в менюто си. Важно е също така да изкарате натрупаните токсини от тялото си. За тази цел можете да си направите няколко дневен детокс.

Задължителен елемент в борбата с пролетната умора са течностите. Колкото повече, толкова по-добре. На ден трябва да пием минимум литър и половина вода. Ако обичаме кафе, количеството вода трябва да е по-голямо, защото черната сутрешна напитка обезводнява.

Честите и дълги разходки също са от значение. Те ще помогнат на организмът да свикне по-бързо със смяната на сезоните и ще ви зареди с енергията на слънцето.

Етеричните масла също имат благотворно действие при пролетна умора. Специалистите казват, че най-подходящи са маслата от цитрусови плодове – лимон или портокал. Масаж или вана с тези благовония ще възвърне тонуса ви и ще ви освежи.

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.