Ученици представиха еко модели на Sofia Fashion Week

  • Ученици представиха еко модели на Sofia Fashion Week
    Дата: Снимки: HiLife
Дата: 28.03.2018 Снимки: HiLife
Iwoman.bg

"Искам да бъда добър, искам да бъда полезен, искам да бъда!". Това е мотото на проекта "Добротворчество", който Ученическият съвет на Професионалната гимназия по фризьорство и козметика "Княгиня Евдокия", гр. София, спечелиха в конкурса "Младежки свят и доброволчество" на Столична община, и който представиха на откриването на най-голямото модно събитие в България - Софийската седмица на модата 2018.

Изработените от тях по проекта авангардни костюми и аксесоари от рециклирана хартия и еко материали предизвикаха очакван интерес у гостите на събитието.

"Участието ни в Sofia Fashion Week SS 2018 е безценен опит за развитие на професионалните ни качества в областта на фризьорството и козметиката, както и за подобряване на уменията ни да работим в екип и в реална работна среда. Една впечатляваща и незабравима вечер, в артистична атмосфера на модели, дизайнери и коафьори, звезди от шоубизнеса и съпричастна публика!" Това сподели Мариета Гигова, директор на Професионалната гимназия по фризьорство и козметика "Княгиня Евдокия", която има голям опит в управление на институции в системата на училищното образование, минути след откриването на Sofia Fashion Week SS 2018.

Проектът се осъществява от 30 доброволци, членове на Ученическия съвет и от клубовете по фризьорство и козметика в училището, всички на възраст от 14 до 18 години. В него участват и петима родители. Техни партньора са районна администрация "Изгрев" и Детска градина № 165 "Латинка".

Проектът "Добротворчество" е финансиран чрез участието на училището в конкурса "Младежки свят и доброволчество" на Столична община, където спечелиха първото място в категорията: "Младежко доброволчество". За организаторите на Sofia Fashion Week беше изключително удоволствие да представи моделите, които децата изработиха специално за официалното откриване. В есенното издание на най-големия моден форум в България учениците от Професионалната гимназия по фризьорство и козметика "Княгиня Евдокия" ще представят цялостна колекция.

 

 

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.