6 неща, които правиш подсъзнателно, когато не си вярна на себе си

Всеки човек има своите моменти на несигурност. Но когато това се превърне в начин на мислене и цялостно поведение, нещата определено не са добре. Ако не сте сигурни до каква степен сте верни на себе си, своите идеали и ценности, тези 6 неща ще ви помогнат да си дадете ясна оценка.

1. Оправдавате решенията си

„Няма да ходя на фитнес днес, защото ходих вчера и съм уморена, а и ме болят краката.“ Звучи ли ви познато? Всеки път, когато трябва да оправдаваме причината да не правим еди какво си, най-вероятно се отклоняваме от това, което наистина искаме да направим. След като започнете да трупате различни причини и оправдания, спрете и се запитайте „Това страх ли е?“. Защото страхът е най-често срещаният източник на всички отлагания.

2. Имате стомашни проблеми

Когато взимат решение или казват нещо, което не е вярно, много хора получават свиване на стомаха. Мнозина лекари причислят това към физическата проява на вина. Ако погледнете по-различно на ситуацията, ще установите, че това е подарък и вместо да го игнорирате, можете да се вслушате в него и да вземете по-добро решение.

ЗАЩО УМНИТЕ ЖЕНИ ВИНАГИ МИСЛЯТ МНОГО

3. Изкарваш негативизма си върху другите

Малко критична оценка тук, малко клюка за приятел там. Това са малки знаци, че се отдалечавате от истинското си Аз, защото по някакъв начин сте неудовлетворени и искате да си го изкарате на друг. Скоро можете да започнете да се чувствате изгубени от това, в което сте се превърнали.

4. Не изпълняваш обещанията към себе си

Разбира се, всеки понякога „стъпва встрани“ - дали ще е парче торта по време на диета, или пък нещо по-глобално, няма значение. Всеки път, когато кажете, че ще направите нещо, а след това се отдръпнете от него, нарушавате тези малки обещания към себе си, което създава още повече разстояние между вас и вашето истинско Аз.

5. Привличате драма в живота си

Няма нищо правилно в излишната драма. Когато започнете да я привличате в живота си, вие се разсейвате от себе си. В един момент просто нямате време или енергия да се посветите на това, което наистина ви е важно. След като спрете да се захранвате с негативните емоции и се „вторачите“ в добрите такива, тя ще престане да ви разсейва.

6. Предавате силата си на някого

Ако се опитвате да останете верни на себе си, но ви е страх от отговорността, може да ви се стори лесен и удобен вариант да я прехвърлите на някой друг. Вие търсите валидация, някой да ви каже, че се справяте отлично.Това е обезсърчаващо.

Гласували общо: потребители