Понякога трябва да кажеш "Не", защото "Може би" не е достатъчно

Понякога трябва да кажеш "Не" на нещата, които те изтощават и на хората, които нарушават баланса ти. Трябва да говориш смело, когато нещо не е наред и да повишиш глас, когато те обвиняват в нещо, което не си направила. Не винаги ще бъде приятно, но пък със сигурност ще е правилно.

"Не" не е само за възражение, но и за защита. То те предпазва от лъжата, от това да си с грешните хора. Предпазва от изкушенията и недостатъците ти. Спестява ти разочарованието, което остава след "може би".

ЗАЩО УМНИТЕ ЖЕНИ ВИНАГИ МИСЛЯТ МНОГО

"Може би" не винаги е достатъчно. Защо трябва да последват разяснения, оправдания или лъжи? "Не" е категоричен отговор. Той отразява твоите граници и стандарти, част е от личната ти еволюция. "Не" е отражение на колекцията от уроци, която си събрала във времето. На всички неща, в които си вярвала, защото си била твърде наивна, но вече си разбрала.

Опитвай се да казваш "Не" по-често. Знам от опит, че едно "Може би" може да преобърне живота ти с главата надолу. Знам, че това е най-лошата дума, на която трябва да се спреш, защото е твърде крехка и никога няма да ти даде резултатите, които търсиш или отговорите, от които се нуждаеш. Понякога трябва да кажеш "не", защото това е единствената дума, която може да те предпази от разбито сърце, предателство или манипулация.

И понякога "не" е идеалното свидетелство за това колко много обичаш себе си. Показва, че си готова да разочароваш други, ако това значи да защитиш себе си. Показва, че си достатъчно силна, за да се справиш с последствията, дори ако те вещаят самота. Показва готовността ти първо да напълниш чашата си, преди да можеш да сервираш на други.

Кажи "Не" на всичко, което не те прави щастлива. "Не" на всички, които не са оценили душата и сърцето ти. "Не" на всички, които са те приели за даденост. Можеш да бъдеш мила и обичаща и все пак да казваш "не", просто защото не си глупачка…

ТОВА СЕ СЛУЧВА, КОГАТО ПРЕВЪРНЕТЕ СЕБЕ СИ В ПРИОРИТЕТ

Гласували общо: потребители