Най-продаваният роман в Amazon за 2018


Най-продаваният роман в Amazon за 2018
Снимка: Intense

"Играч първи, приготви се" е най-продаваният роман в годишната класация на американския онлайн гигант Amazon за 2018 г. Дебютната книга на Ърнест Клайн изпревари заглавия с множество награди и от утвърдили се автори - The Outsider от Стивън Кинг, "Хари Потър и философският камък" от Дж. К. Роулинг, "Къде е президентът?" от Бил Клинтън и Джеймс Патерсън, "Разказът на прислужницата" от Маргарет Атууд и други.

Фантастичният роман се превърна в истински фурор сред читателите още с излизането си в България. По повод филмовата адаптация на Стивън Спилбърг изд. "Intense" публикува ново издание през 2018 г. Култовият режисьор споделя, че е истински фен на книгата на Ърнест Клайн. Авторът е и съсценарист и с негова помощ лентата става еднo от най-хитовите кино събития за 2018 година.

Действието в "Играч първи, приготви се" се развива през 2045 г., в свят, опустошен от климатични промени, пренаселеност и мизерия. За да се спасят поне за малко от суровата реалност, хората намират убежище във виртуален свят, наречен ОАЗИС. В центъра на историята е Уейд Уотс (представен на големия екран от Тай Шеридън), тийнейджър, отдаден изцяло на разгадаването на Играта на Анорак – създадена от архитекта на ОАЗИС Джеймс Холидей (Марк Райлънс) и обявена след смъртта му. Победителят в Играта на Анорак не само ще наследи баснословното богатство на Холидей, но ще получи и контрола над ОАЗИС.

В центъра на сюжета е манията по попкултурата на 80-те години. В контекста на историята тя е продукт на подробните проучвания на героите с цел да открият насоки за разгадаването на Играта на Анорак. Предвид наситената с препратки история Стивън Спилбърг – човекът, който стои зад много от тях, изглежда като най-логичният избор да поеме екранизацията на "Играч първи, приготви се".

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама