Откриват първата изложба с добавена реалност в София


Откриват първата изложба с добавена реалност в София
Снимка: ПР

Първата изложба с добавена реалност в София, "Реалности", се открива на 14 март от 19:00 часа в Coworking by MOVE.BG (ул. "Сердика" 20).

Художниците представят тяхното възприятие на реалността; как атрибутите, чувствата и знанието, взети от "тази" реалност към "друга", се трансформират, променят или остават същите. Какво се случва, ако слеем реалностите и те се припокриват? Тази открита покана е към артистите, които да се докоснат до темите: любов, хуманизъм, дигитален свят, видео игри, място, държава, Виена, специфично местоположение и др.

"Реалности" е витрина за изкуството в разширената реалност (AR). Изложбата се захранва от Artivive App, който е лесен за използване инструмент за творците да създават изкуство в AR, с простата цел да насърчи хората да излязат и да изживеят изкуството от първа ръка по нов и интерактивен начин.

Изложбата бе част от VIENNA DESIGN WEEK 2018 и от тогава бе демонстрирана в Китай и Литва и е за първи път в София, България.

Ще имате възможност да разгледате изложбата, организирана от Augmented Reality Art Exhibition - Vangavis.com и Artivive.com,  в рамките на 2 месеца от 14.03 до 10.05.2019 г.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама