На гости в испанското имение на Майкъл Дългас и Катрин Зита Джоунс


На гости в испанското имение на Майкъл Дългас и Катрин Зита Джоунс
Снимка: Getty Images/Guliver

Стилно обзаведените, струващи милиони долари, вили и къщи в Холивуд са наистина повече от забележителни! Днес обаче ще се разходим виртуално в едно имение, намиращо се на живописния остров Майорка, което е собственост на Майкъл Дъглас и Катрин Зита Джоунс.

Приказният имот се намира във Валдемоса, китно селце в западната част на острова, и е под защитата на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Имението е построено в средата на 18 век от херцог Лудвиг Салватор, съчетавайки прохладата и красотата на планинската верига Сера де Трамунтана от едната страна и тюркоазените отблясъци на Средиземно море от другата.

Вилата, кръстена S’Estaca, е закупена от Майкъл Дъглас преди 21 години, когато той е бил женен за тогавашната си половинка Диандра. Всъщност, бившата му жена е родом от Валдемоса, Майорка. Макар да се развеждат няколко години по-късно, и двамата са убедени, че този имот не бива да се продава. И така, те се споразумяват за съвместно ползване – от януари до юни е Майкъл Дъглас, а от юли до декември – Диандра.

Имението е разположено на внушителните 100 хектара, като освен с впечатляващ басейн и градина, то може да се похвали и със собствено лозе и винарна. Интересен факт е, че интериорът е почти непроменен от оригиналния и в типичния майоркински стил –бели стени и камък, които задържат хлад през горещите летни дни.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама