Един мъж: Лео Бианки


Един мъж: Лео Бианки

Познаваме Лео Бианки като участник в риалити формати, водещ, рапър, а също така и талантлив кулинар, който владее до съвършенство италианската кухня. Ние решихме да си поговорим с него за личния му живот, за нещата, които най-много харесва в себе си и за любимите му същества - Лучия, Матия и Николо.

Кой е Лео?

Лео вече е един мъж, татко на прекрасни близнаци. Човек изживял първите си 40 години с кеф и без да мисли за нищо. От две години обаче главата ми застана стабилно на раменете, за да имат значение и за децата ми нещата, които правя.

Къде израсна и кога?

Израснах в моя квартал в Анкона, в църквата и с приятелите ми, с които бродехме нощем по площадите. От 1974 до към 1984-85 година бях много скромен. След това обаче показах на всички, че имам характер!

Кой е любимият ти детски спомен?

Помня, че моите роднини не ми купуваха играчки, защото не искаха да ми купуват любовта с играчки. Затова винаги ходех при братовчед ми да играем, защото той имаше пълни каси с игри.

За какво мечтаеше като малък и сбъднаха ли се мечтите ти?

Сънувах, че съм футболист. Исках да стана и певец. От всичките си мечти обаче сам разбрах, че ако искаш нещо, ще го получиш, когато работиш здраво и уважаваш това, което правиш!

Как и кога се роди любовта ти към кулинарията?

С майка като моята няма как да не обичаш кухнята. Тя беше уникална и всеки божи ден ни готвеше прекрасни ястия. Баща ми пък беше човекът, който ме въведе в професионалните среди на кулинарията.

А към музиката?

Музиката е благодарение на брат ми, който беше DJ и с него направихме много приятни неща. На 13 години започнах да пиша текстове за мои собствени песни. На 14 започнах да рапирам по дискотеките.

В края на миналата година пусна парчето "Приятел", в което разказваш за живота си? Кои са най-важните уроци, които научи през годините?

Това е истинската песен за мен – биографична и вярна... Научих много неща на улицата, но само когато ти се случат неприятните неща, тогава разбираш какво значи приятелство и колко е скъп човешкият живот.

Какво е за теб приятелството и кои са най-добрите ти приятели?

Приятелството не се купува. За мен приятелите са тези, които знаят всичко за теб и не те е срам да говориш с тях за всичките си проблеми. Моите приятели са 5 – Карло, Манчио, Клаудио, Елиас и Мауро.

Ти си собственик на няколко ресторанта в София, с какво се различавате от останалите италиански заведения?

В моите ресторанти работят почти изцяло само членове на семейството ми. Затова в екипа никой не търси кусурите на колегата (както често правят тук в България), а си гледаме нашите си проблеми, защото не са малко! В моите ресторанти продуктите и качеството са най-важното нещо. Оттам нататък е важно да знаеш как да ги сготвиш, как да ги сервираш.

Твоите специалитети са опитвали известни личности, сред които Ерос Рамацоти, Ал Бано, Тото Котунио, Жерар Депардьо, Григор Димитров. Помниш ли с какво ги нагости?

Всички те бяха много възпитани и непретенциозни. Почти всички ядоха по много малко. Само Жерар Депардьо яде супер много. Каза, че обичал италианска кухня.

Какво предпочиташ: Пица или паста?

Паста – завинаги, а пица – 1 път в седмицата. 

Кое е любимото ти българско ястие?

Пиле с картофи и мусака :)

Имаш две малки момчета, на какво искаш да ги научиш?

Да обичат и да не мразят, да уважават другите и най-важното – искам да са здрави!

А на какво те научиха те?

Че те са мисията на нашия живот – децата. Това е най-ценното от всичко. Другите неща са просто материални придобивки.

С майка им Лучия сте от много години заедно, не планирате ли скоро сватба?

Вече 11 години сме заедно и, да, време е за сватба! Ще изчакаме още някоя и друга година, може би 2-3, и ще сме готови.

Наближава празникът на влюбените Св. Валентин. Какво е за теб любовта?

Любовта не е само на 14-ти февруари, любовта не е само между мъж и жена. Любовта трябва да се дава на всички, защото е безплатна, а е много важна, за да продължаваме да живеем спокойно.

Кое е най-романтичното нещо, което си правил за Лучия?

Най-романтично беше, може би, когато купих билети за Африка, а тя не очакваше и й стана много приятно. Романтично беше и когато за пръв път взех близнаците на ръце и като я погледнах ми се насълзиха очите.

Какво най-много харесваш в себе си?

Не съм нарцис, но ми харесва, че успявам да видя във всеки позитивната страна. Имам тази енергия, която ми дава сила да продължавам да живея без проблеми.

А какво би променил?

Абсолютно нищо! Може би цвета на колата ми (смее се).

3 неща, които обожаваш да правиш?

Да радвам хората, да получавам съобщения, в които да ми пишат, че им давам енергия.

Продължи изречението: Аз съм един мъж, който...

… е видял много неща... И тези неща са ми помогнали да разбера други неща. Късметлия съм, че до сега съм живял половината си живот в Италия, а другата половина – в България.

 

Ако искате да опитате италианските му специалитети, ние от iWoman подаряваме ваучер на стойност 100 лв за ресторанта му Leo's Pizza "Il Rustico". УЧАСТВАЙТЕ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Един мъж:


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама