Един мъж: Симеон


Един мъж: Симеон

Много от българите полудяха по новото риалити шоу MasterChef. Именно затова мой специален гост тази седмица е един от участниците, който предизвика бум в медиите със своята житейска история - Симеон Червенков. Какво ми разказа за себе си, за живота си в Италия и за стимула да участва в една епична кулинарна битка. Освен това Симеон сподели и една уникална рецепта за Студена паста с макарони само за читателите на iwoman.bg

Кой е Симеон?

Симеон е обикновено момче, което никога не може да се кротне и да си седне на задните части. Винаги търсещ разнообразие, спортист, нервак, много емоционален и привързващ се към хората, които са добри и искрени.

Къде израсна и кога?

Цял живот израстваме, но може би при мен започна след като заминах в Италия и се озовах сам. Сам да правя всичко, което преди ми беше дадено на златен поднос.

Любимият ти детски спомен?

Лятната ваканция. Тишината в обедните часове. Липсата на коли, малките редутски къщи. Многото деца, които се събирахме в близкото училище да играем футбол, баскет, стражари и апаши. Да се набираме по клавиатурата на компютър Правец 8Ц, джиткайки на олимпиадата.

От какво се страхуваш?

От високо, като страхувам се е меко казано. Страхувам се, че няма да мога да се реализирам в този живот или да постигна нещо съществено.

В какво вярваш?

Вярвам в промяната, вярвам в добротата на хората, тяхната сила да се борят. Вярвам в себе си, родителите ми, брат ми и всички, които ме обичат.

За какво мечтаеш?

Мечтая да изживея живота си достойно. Да мога да докосна поне една мечта. Мечтая за семейство, мечтая то да е с точния човек.

Всички медии отразиха новата, че си бил пристрастен към наркотиците. Аз няма да те питам кога започна, защо и какво те принуди да започнеш. Но ще попитам - как човек може да избяга от порока и какво му действа?

Няма рецепта, книга, хапче или код. За мен идеалният вариант беше да попадна в добра компания, далече от тази, с която правех глупости.

Чувстваш ли се по-силен след това?

Абсолютно ДА. Оказа се, че това, което се опита да ми отнеме живота, ме направи по-силен. Оказа, че заради него аз заминах в Италия. Там израснах, научих се да комуникирам с хората. Да усещам истинските удоволствия от живота. Да се конфронтирам с хората. Да извличам най-доброто от тях. Да се съобразявам с техните характери. Станах зрял мъж впоследствие на това, което се опита да ме убие.

Какво би казал на всички хора, които още се борят със своята зависимост?

Да потърсят помощ от най-близките хора, тези неща трудно може да се преборят самостоятелно. Като всеки един труден момент в този живот - развод, загуба на близък, финансова криза... Моля се за всички млади хора, които близките са ги изоставили, моля се някой, ако гледа отгоре, да им помогне сами да съберат сили.

Как започна любовта ти с кулинарията?

В Италия. Момчетата от кухнята с белите си престилки блестяха като елитни бойци. Казах си, нека пробвам, изглежда ми супер креативно, трудно и най-важното, удовлетворяващо душата.

Кое е най-лесното и най-трудното нещо, което си правил в кухнята?

Всичко е трудно, дори варенето на зеленчуци. Това, което искам да кажа, е, че всичко, което се опитваме да го направим с прецизност в кухнята, е трудно. Но ако трябва да съм честен, на мен специално сладкарството ми е най-трудно.

Би ли споделил с нашите читатели лесна рецепта за лятна вечеря?

Студена паста от макарони

Варим макароните и когато са готови (да са с една идея по-твърди), ги изцеждаме и ги изстудяваме много добре под студена чешмяна струя. Изцеждаме пак добре от водата и слагаме в голяма купа. Слагаме зехтин, за да не залепнат, и разбъркваме. След което добавяме - босилково песто, салам чоризо на кубчета или лентички, ементал, настърган пармезан, чери домати или розов български домат (без люспите, семките и воднистата му част), сол, бял пипер, пресен босилек на ленти, кедрови ядки или орехи, печена чушка на кубчета,много малко пресован чесън. Buon Appetito :)

Коя е любимата ти подправка?

Всички пресни подправки, които, когато готвим, може да си ги откъснем от саксията. Затова в нас се гледа много босилек, салвия, магданоз, розмарин и т.н.

А любимото ти ястие?

Без да се замислям, отговарям на висок глас - ПАСТА!

Храни ли се здравословно българинът?

За съжаление българинът е насилен да купува боклуците, които пристигат от другите страни-членки на Европейския съюз. Храни, които не се ядат там и ги карат тук. Некачествени, вредни, скъпи. България има уникална кухня, изключителна благодатна земя, която ражда превъзходни първокачествени продукти. Самият факт, че внасяме чесън от Китай ме побърква. Имаме уникални продукти като череши, розов домат, краставици, зеле, сирене, а не ФЕТА и много много други.

Ти си живял дълги години в Италия, какво би казал за италианската кухня?

Каквото и да кажа то ще бъде малко. Малко, но качествени продукти, комбинирани по перфектния начин.

Какво те мотивира да участваш в предаването MasterChef?

Монотонното развитие в работата ми и близките до мен хора. Пуснах си формуляра за участие 2 часа преди да затвори сайтът за кандидатстване.

Какво би казал за конкуренцията?

Това, което търсех. Хора, които са влюбени в храната, които имат спортна злоба и хъс, желание да споделят всичко от света на кулинарията с останалите.

 Довърши изречението, Аз съм Един мъж, който

...поздравява целия ви екип и вашите читатели.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Един мъж:


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама