11 трика, които трябва да знае всяка домакиня


11 трика, които трябва да знае всяка домакиня
Снимка: iStock/Guliver

Животът на домакинята може да е много по-лесен, ако знае тези практични трикове.

1. Как да почистите семената от зеленчуци

За да може лесно да отстраните семките от тиквички или краставици, може да използвате лъжица за сладолед, която има по-остри краища.

2. Как да премахнете излишната мазнина от готвени ястия

Ако се окаже, че ястието, което сте приготвяли, има повече от необходимата мазнина, може лесно да я отстраните с помощта на няколко кубчета лед и кухненска хартия. Сложете кубчетата лед в кърпа и избършете горната част. Ледът ще подейства като магнит, карайки плаващата мазнина да се прикрепи към хартията.

3. Използвайте прозрачно фолио като професионалисти

Вашето прозрачно фолио къса ли се неравномерно? Сложете го в хладилника, както професионалните готвачи. Така ще ви е по-лесно да боравите с него.

4. По-лесно белене на цитрусови плодове

Обичате цитрусови плодове, но не искате да разваляте маникюра си? Сложете плодовете за 20 секунди в микровълновата, от топлината ще ви е по-лесно да ги обелите.

5. По-лесно белене на яйца

Добавете сода или оцет във водата, в която варите яйцата. Тези вещества влизат под черупките и правят беленето по-лесно.

6. Повече сок от цитрусите

За да изстискате последните капки от лимона, първо сложете плода в хладилника, след което го затоплете в микровълновата за 15-20 секунди.

7. Рязане на лук без сълзи

Тук фризерът също ще ви помогне. Сложете лука за 30 минути, преди да го режете. Имайте предвид, че това трябва да правите, само ако планирате да готвите лука. Не го слагайте в хладилника, ако мислите да правите салата, тъй като може да загуби от хрупкавостта си.

8. Умният начин да варите паста

Ако сте любители на пастата, но често при приготвянето й, водата извира, сложете върху тенджерата дървена лъжица. Тя ще спре пяната да излезе извън тенджерата.

9. Правилният начин да претопляте тестени изделия

Когато претопляте пица или други тестени изделия в микровълновата, сложете вътре чаша вода. Влагата ще предотврати изсушаването на тестото и ще запази хрупкавите корички.

10. Почистване на дървени дъски

За да отстраните неприятните миризми и остатъци от храна от дървените дъски за рязане, натъркайте ги с морска сол и оставете 10-15 минути. След това изтрийте с половин лимон и подсушете. 

11. За да върнете блясъка на металните прибори

За да върнете блясъка на неръждаемите кухненски пособия, измийте ги със смес от оцет и вода. Ако по тях няма метални части, най-добър ефект може да постигнете, като ги накиснете в същата смес за през нощта. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама